Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Yeni Müfredatı Kamuoyuyla Paylaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Yeni Müfredatı Kamuoyuyla Paylaşacak

haber haber -
13 0

Yeni Müfredatın İsimlendirilmesi ve İçeriği

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın taslağının yarın öğleden sonra kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu. Yeni müfredat, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Ekim 2022’de paylaştığı ‘Türkiye Yüzyılı’ temasından esinlenilerek “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adını taşıyacak.

Müfredatın Hedefleri ve Değerleri

Bakan Tekin, çocukların beceri kazanarak bilgiyi analiz edebilecekleri, hayallerini geliştirebilecekleri bir eğitim ortamı oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Yeni müfredatın, çocukların kendi hayallerini geliştirebilmelerini ve Türkiye’yi yüzyıl haline dönüştürebilmelerini hedeflediğini ifade etti.

Toplumsal Katılım ve Görüşlerin Alınması

Yeni müfredatın kamuoyunda değerlendirilmesi için bir hafta süreyle askıya çıkarılacağını duyuran Bakan Tekin, herkesin görüş ve önerilerini paylaşabileceği bir platform oluşturacaklarını belirtti. Müfredatın revize edilerek uygulanacak şekilde onaylanacağını açıkladı.

Müfredatın Uygulanması ve Eğitim Süreci

Yeni müfredatın kademeli olarak uygulanacağını belirten Bakan Tekin, haftalık ders saatlerinde azalma olmayacağını vurguladı. Öğretmenlere yeni programı uygulamaları konusunda hizmet içi eğitim süreci başlatılacağını ve okullarda uygulama alanlarının genişletileceğini ifade etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir