Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Japonya’da Fukuşima Dai-içi Nükleer Güç Santrali’nde Atık Su Tahliyesi Yeniden Başladı

Japonya’da Fukuşima Dai-içi Nükleer Güç Santrali’nde Atık Su Tahliyesi Yeniden Başladı

haber haber -
15 0

Elektrik Kesintisinin Ardından Atık Su Tahliyesi Başladı

Japonya’da bulunan Fukuşima Dai-içi Nükleer Güç Santrali’nde yaşanan elektrik kesintisi sonrasında durdurulan atık su tahliyesinin, santral işleticisi Tokyo Electric Power’ın (TEPCO) açıklamasına göre, tekrar başladığı bildirildi. Dün yapılan bir kazı çalışması sonucunda elektrik kablosundaki hasarın durumu güncellenerek sismik izolasyon binasındaki gaz türbin jeneratöründe voltaj kaybı kaynaklı kısmi elektrik kesintisinin sona erdiği belirtildi.

Reaktörlerdeki Soğutma İşlevleri Korundu

Tahliye süreci boyunca, santral reaktörlerindeki soğutma işlevlerinin korunduğu ve radyoaktif özellikli atık suyun güvenliğine yönelik herhangi bir anormal durumun meydana gelmediği açıklandı. Kazı çalışması sırasında meydana gelen elektrik kablosu hasarı sonucu yaralanan bir işçinin vücudunda radyoaktif kirlenme saptanmazken, yaralı işçinin hastaneye kaldırıldığı bilgisi paylaşıldı.

Binlerce Ton Atık Su Okyanusa Bırakılıyor

2011 yılında meydana gelen büyük deprem ve ardından yaşanan tsunami sonucu Fukuşima Dai-içi Nükleer Güç Santrali’nde nükleer erimeler meydana gelmiş ve çevresi tahliye bölgesi ilan edilmişti. Radyoaktif özellikli atık suyun Pasifik Okyanusu’na salınması Ağustos 2023’te başlamış ve 2023 yılında toplamda 31,200 ton atık su boşaltılmıştı. 2024 mali yılı sonuna kadar işletici firma, 7 evrede toplamda 54,600 ton atık suyun tahliyesini planlıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir