Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Filistinli Kadın Gazeteciler İsrail Cezaevlerinde Tutuluyor

Filistinli Kadın Gazeteciler İsrail Cezaevlerinde Tutuluyor

haber haber -
14 0

Filistin Esirler Cemiyeti, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde Açıklama Yaptı

Filistin Esirler Cemiyeti, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu. İsrail’in, aralarında emziren bir annenin de bulunduğu dört Filistinli kadın gazeteciyi hapishanede tuttuğu belirtildi.

Gazetecilerin Durumu

Açıklamada, İhlas Savaliha, Rula Haseneyn, Büşra et-Tavil ve Esma Herriş’in İsrail hapishanelerinde tutulduğu belirtildi. Savaliha, Tavil ve Herriş’in suçlama olmaksızın idari tutuklu olarak alıkonulduğu ve gazeteci Sümeyye Cevabira’nın ise ev hapsinde bulunduğuna vurgu yapıldı.

İsrail Cezaevlerindeki Durum

Açıklamada, İsrail cezaevlerinde 53 gazetecinin bulunduğu belirtilirken, 43’ünün 7 Ekim’den sonra tutuklandığı ifade edildi. İsrail’in “idari tutukluluk” uygulamasının, işgal altındaki topraklarda Filistinlileri suçlama olmaksızın tutuklaması anlamına geldiği belirtildi.

Filistinliler, haklarındaki suçlamayı öğrenemeden ve kendilerini savunma hakkından mahrum bırakılarak 6 aya kadar hapse atılabilmekteler. Bu sürenin ardından askeri mahkemeye sevk edilen Filistinlilerin tutukluluk süresi 5 yıla kadar defalarca uzatılabiliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir