Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. MEB, Yeni Müfredat ve Eğitimdeki Gelişmeler Hakkında Açıklamalarda Bulundu

MEB, Yeni Müfredat ve Eğitimdeki Gelişmeler Hakkında Açıklamalarda Bulundu

haber haber -
23 0

MEB, ÖSYM’de Bakanlık Öğretmenlerinin Soru Hazırlama Ekibine Dahil Edilecek

MEB, üniversite sınavında sorulacak soruların tamamının ders kitapları ve müfredattan çıkacağını belirtti. ÖSYM’nin soru hazırlama ekibine bakanlık öğretmenlerinin dahil edilmesi sağlanacak.

Öğrencilere Destek ve Yetiştirme Kursları Önemli

Öğrencilerin okula gitmeleri, ders kitaplarını takip etmeleri gerektiğini vurgulayan Bakan Tekin, ilave eğitim ihtiyacı durumunda Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını okul müdürlerinden talep etmelerini istedi.

Müfredat Değişiklikleri ve Eleştirilere Yanıt

Bakan Tekin, yeni müfredatın detayları hakkında açıklamalarda bulunarak, eleştirilere cevap verdi. Özel yayınevlerinden kitap talep etmediklerini ve müfredatın askıya çıktıktan sonra web sayfasında paylaşılacağını belirtti.

Öğretmen Seçiminde Mülakat Uygulaması ve LGS Sınavı

Bakan Tekin, öğretmenlerin seçiminde mülakatın önemine vurgu yaparak, Liselere Geçiş Sistemi’nde herhangi bir değişiklik olmayacağını ve sınavın 2 Haziran’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Öğretmenlerin Yer Değişikliği ve Şiddetle Karşı Karşıya Kalma Durumu

Öğretmenlerin şiddetle karşı karşıya kaldığında yer değişikliği taleplerinin yönetmelikle düzenleneceğini belirten Bakan Tekin, öğretmenlerin güvenliği için önlemler alacaklarını ifade etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir