Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Hollanda’da 72 Yaşındaki Adam, 613 Gün Boyunca COVID-19 Taşıdı!

Hollanda’da 72 Yaşındaki Adam, 613 Gün Boyunca COVID-19 Taşıdı!

haber haber -
16 0

Amsterdam Üniversitesi Tıp Merkezi’nde İncelenen Olağanüstü Vaka

Hollanda’daki Amsterdam Üniversitesi Tıp Merkezi’nde bulaşıcı hastalık uzmanları tarafından incelenen bir vakada, 72 yaşındaki bir adamın 613 gün boyunca COVID-19 virüsünü vücudunda taşıdığı bildirildi.

Hayattaki Hasta, Zayıf Bağışıklık Sistemine Sahipti

Şu anda hayatta olmayan hasta, bağışıklığı düşük biriydi ve birden fazla aşıya rağmen virüsten korunamadı. Bilim insanlarına göre, virüs vücutta o kadar uzun süre kaldı ki, bağışıklıktan kaçan yeni bir virüse dönüştü.

Zayıf Bağışıklık Sistemine Sahip Kişilerin Riskleri

Araştırmacılara göre, bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler, üç kez aşı olsalar bile COVID-19’a yakalanma riski çok daha yüksek ve hastaneye yatma olasılıkları 13 kat daha fazla. Bu durum, COVID-19 ve diğer viral enfeksiyonlardan korunmanın önemini vurguluyor.

Çalışmanın Detayları ve Sunumu

Amsterdam Üniversitesi Tıp Merkezi öğrencisi Magda Vergouwe ve meslektaşları, bu olağanüstü vakayı 2024 Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Küresel Kongresi’nde sunmaya hazırlanıyor. Bulgular henüz hakem incelemesinden geçmediği için detaylar sınırlı olsa da, bu vakadan elde edilen bilgiler çok önemli ve dikkat çekici.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir