Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. ABD’nin Teksas Eyaletinde Taşan Nehirler Nedeniyle Kurtarma Operasyonları Devam Ediyor

ABD’nin Teksas Eyaletinde Taşan Nehirler Nedeniyle Kurtarma Operasyonları Devam Ediyor

haber haber -
16 0

Houston Çevresinde Mahsur Kalanlar Kurtarıldı, Binlerce Vatandaş Tahliye Edildi

ABD’nin Teksas eyaletinde aşırı yağışların sebep olduğu nehir taşkınları sonucu Houston çevresinde birçok kişinin mahsur kaldığı ve kurtarma operasyonlarının devam ettiği bildirildi. Eyaletin en büyük şehirlerinden Houston yakınlarında 12 nehrin büyük sel aşamasına ulaştığı belirtildi.

Şiddetli Yağmurlar ve Doğal Afetler Eyaleti Vurdu

Teksas eyaletinde nisan ayının başından beri etkili olan şiddetli yağmurların yanı sıra Meksika Körfezi’nden gelen kasırgalar ve dolu yağışlarıyla birlikte doğal afetler yaşandı. Eyalet Acil Yönetim Koordinatörü Emmitt Eldridge, Houston’ın kuzeyinde 200 evin zorunlu tahliye edildiğini ve en az 58 kurtarma operasyonu gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Hasarlar ve Tahliyeler Devam Ediyor

Walker County bölgesinde hala sular altında olan 43 ana yol ve sel sularından zarar gören bazı köprüler nedeniyle ulaşım sıkıntısı yaşanırken, Polk County’de 700 evin sel suları altında kaldığı belirtildi. Yağmurların devam etmesiyle sel seviyelerinin yükseleceği uyarısında bulunulurken, binlerce kişinin tahliye edildiği bölgede en az 1000 evin tahliye alanı içinde olduğu bilgisi paylaşıldı.

Yetkililer, şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir