Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Azerbaycan İnşaat Ve Mimarlık Üniversitesi Tarihi

Azerbaycan İnşaat Ve Mimarlık Üniversitesi Tarihi

admin admin -
43 0

Azerbaycan İnşaat Ve Mimarlık Üniversitesi Tarihi

Azerbaycan İnşaat ve Mimarlık Üniversitesi  olarak günümüzde birçok öğrenci mezun olmuştur. İnşaat Mühendisliği Araştırma Enstitüsü, 1975 yılında Azerbaycan SSC Bakanının kabine kararı ile kurulmuştur.  1992 yılında enstitü üniversite statüsüne kavuşmuştur. 13 Haziran 2000 tarihinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı Heidal Aliyev’in emriyle Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi İngilizce adı,   Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Üniversitesi olarak değiştirilmiştir. Kampüs 5 Eğitim Binası, Mimarlık Fakültesi, İnşaat Fakültesi, Ulaştırma Fakültesi, Yapı Teknolojisi Fakültesi, Yapı/İşletme Fakültesi, Mekanik/Otomatik Kimya Fakültesi,  Dağıtım Sistemleri Fakültesi, Enstitü Fakültesi, 9 Fakülte, Uygulamalı Araştırma Enstitüsü, Tüm Binaların Okuma Odası, Öğrenci Kulüpleri, bilimsel araştırma merkezleri, poliklinikler ve öğrenci evleri, sanatoryum 34wzönleme klinikleri, spor sahaları ve kafeteryaları içerir.

Kütüphane 450.000 kitaplık zengin bir arşive sahiptir. AzMIU, Avrupa standartlarına uygun bir eğitim programı ile Azerbaycan dışından da öğrenci kabul etmektedir. Yaklaşık 7.200 öğrencisi bulunan üniversitede eğitim dili Azerice, Rusça ve İngilizce’dir.  Azerbaycan tarihi sokakları ve mimarisiyle dikkat çeken ülkelerden biridir. Dilimizin ve kültürümüzün aynı olması, ulaşımın kolay olması, sınavsız üniversite imkanlarının olması, uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkelerden biri olmasını sağlıyor. Azerbaycan’da çeşitli milletlerden çok sayıda uluslararası öğrenci bulunmaktadır. 

Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Denkliği

Uluslararası öğrenciler yurt dışına çıktıklarında yabancı diller ve farklı kültürler nedeniyle tereddüt edebilirler. Ancak Azerbaycan’da böyle bir durum yok. Azerbaycan şehrinin sıcak ve nazik insanları arasında rahatlayabileceksiniz. Azerbaycan’daki üniversiteler YÖK Rehberinde yer almaktadır, ancak YÖK tarafından tanınmakta ve eşdeğerdir. Öğrencilerin Azerbaycan’da bir üniversiteye kayıt olabilmeleri için lise diploması almaları yeterlidir. Özel bir  giriş şartı yoktur. Azerbaycan’daki üniversitelerde tıp, diş hekimliği, eczaneler, mimarlık, mühendislik vb. Bir bölüm var. Eğitim süresi Türkiye ile aynıdır. Üniversite üç dilde eğitim vermektedir: Azerice, İngilizce ve Rusça şeklindedir.

Azerbaycan’da mimarlık okumak isteyenlerin bir yıl okuması gerekebilir. Temel eğitim 4 yıl sürer. Toplam 5 yıl eğitim alabilirsiniz. Bu iş için hayatınızın belli bir bölümünü eğitime ayırmanız gerekiyor. Azerbaycan’da eğitiminizi tamamladıktan sonra  mesleğinizi icra etmek için Türkiye’ye dönebilirsiniz. Mezuniyetten önce bile, sabbatical sırasında Japonya’ya dönerek çalışmaya başlayabilirsiniz. Aynı zamanda staj yapmak istiyorsanız Türkiye’deki bu fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Profesyonel akademik kadro ile iyi bir eğitim almak istiyorsanız Azerbaycan Mimarlık Fakültesini düşünebilirsiniz. Üniversite mezunları uygun ücretlerle becerilerini geliştirebilir ve ülkelerinin kalkınmasına katkıda bulunabilirler.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir