Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Uygulama, program, oyun paylaşım ve indirme

Uygulama, program, oyun paylaşım ve indirme

admin admin -
436 0

Uygulama, program, oyun paylaşım ve indirme

Bilgisayarınızı başlattığınız andan itibaren bilgisayarın açılmasını sağlayan tüm etkenlere bilgisayar programları denir. BIOS yazılımı, işletim sistemleri, Office uygulamaları ve benzeri tüm  bilgisayar uygulamaları, bilgisayar programları olarak kabul edilir. Program ve yazılım geliştirme arayüzleri de bu alanda çalışılmaktadır. Bu bilgisayar programları  günümüzde birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. İnternet ve bilgisayar teknolojisinin gelişmesiyle birlikte

Bilgisayar programları sadece şirketler tarafından değil herkes tarafından kullanılmaya başlandı. Temel amacı bilgisayara yapması gereken işlevi  anlatmak olan bir bilgisayar programı, donanımın ve kontrollerin kullanıcının istediği şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bir bilgisayar programlama dili kullanılarak oluşturulan komut setine bilgisayar programı denir.

Bilgisayar oyunları , özel bir video oyun konsolu yerine kişisel bir bilgisayarda oynanan bir  video oyunu türüdür. Konsol ve PC arasında fiyat ve performans dalgalandıkça PC oyunları yıllar içinde popülerlik kazandı. Bugün, özellikle bilgisayar oyunlarına adanmış birçok oyunla, çoğunlukla kendi başına ayakta dururken, diğer oyun türleri konsollar için daha uygundur. TechnoApks sitesi uygulama program oyun paylaşım ve indirme sitesidir.

Telefon oyunları, akıllı telefonlar, özellikli telefonlar, el bilgisayarları, kişisel dijital yardımcılar (PDA), tabletler ve taşınabilir medya oynatıcı gibi mobil cihazlar için tasarlanmış bir oyundur. Mobil oyunlar, temelden (eski Nokia telefonlarındaki Snake gibi) karmaşık oyunlara (3D ve artırılmış gerçeklik oyunları) kadar çeşitlilik gösterir.

Günümüz Telefon uygulamaları – özellikle akıllı telefonlar – kızılötesi, Bluetooth, Wi-Fi ve 3G gibi çok çeşitli bağlantı özelliklerine sahiptir. Bu teknolojiler, iki veya daha fazla oyuncuyla kablosuz çok oyunculu oyunları kolaylaştırır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir