Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Türkiye’ye teşekkür

Türkiye’ye teşekkür

admin admin -
30 0

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, BM Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya’nın, Gaziantep ve Hatay’ı da kapsayan 5 günlük Türkiye ziyaretini tamamladığını belirtti.

Haq, Msuya’nın, yerinden edilmiş Suriyeli kadınların yanı sıra insani yardım ortakları, BM personeli, bağışçılar ve sınır ötesi yardım müdahalesine katılan Türk hükümet yetkilileriyle bir araya geldiğini dile getirdi.

“Kuzeybatı Suriye’de 4,1 milyon insan, temel ihtiyaçlarını karşılamak için BM yardımına güveniyor” diyen Sözcü Yardımcısı, her ay Türkiye üzerinden gıda ve diğer yardımlarının Suriye’deki 2,4 milyon kişiye ulaştırıldığı bilgisini aktardı.

Farhan Haq, Güvenlik Konseyi’nin ek bir uzatma vermemesi durumunda Suriye’ye sınır ötesi yardımların 6 ay içinde kış mevsiminin ortasında sona ereceğine dikkati çekti.

Haq, Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya’nın sınır ötesi yardım mekanizmasındaki “titiz izleme sürecini ve ortaya koyduğu farkı gördüğünü” vurguladı.

Joyce Msuya’nın 25 Temmuz itibarıyla Türkiye’ye gelerek Suriye’ye sınır ötesi insani yardımların teslimat mekanizmasındaki çalışmaları yakından izleyeceği bildirilmişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir