Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Serpil Endirlik’in Online Psikolog Hizmetine Genel Bakış

Serpil Endirlik’in Online Psikolog Hizmetine Genel Bakış

admin admin -
38 0

Pandemi dönemi pek çok alışkanlığımızın kökten değişmesine neden oldu. Özellikle eğitim sisteminin aksaması için yapılan online toplantı uygulamaları, hem eğitime hem de diğer sektörlere son derece olumlu etkiler yaptı. Hiç şüphesiz online psikolog hizmetleri de bu başlıklardan sadece bir tanesi olarak ön plana çıkmaktadır. Aslına bakılırsa online psikolog hizmetleri söz konusu olduğunda bazı ciddi sorunların da ortadan kalkmasına neden olduğunu da belirtmek gerekiyor.

İletişim ve Ulaşım Sorunları

Özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanlar online bir şekilde hizmet alarak söz konusu hizmetleri ayrıcalıklı bir şekilde sunmaya devam ediyorlar. Bu konuda çevrimiçi olarak hizmet sunan bu adreslerin de mesleki yeterliliğe sahip olması başka bir deyiş ile psikolog olması da doğal olarak ön em taşıyor.

Online hizmet almak çoğu zaman kolaylık olarak algılanıyor olsa da aslına psikoloji de başka olumlu etkileri olduğunu da görmek mümkün oluyor. Öyle ki, insanlar genellikle psikolog ile yaptıkları seanslarına gecikme korkusu, trafik stresi, hazırlanma evresi gibi durumlardan dolayı ciddi anlamda gerilim yaşamaktaydılar. Bu tarz korkusu ve gerginliği olan kişiler için online psikolog hizmetinin son derece önemli olduğunu da belirtmeden geçmemekte fayda var.

Online Terapi Sayısı Artıyor

Ülkemizde olduğu gibi Avrupa ve Amerika’da da online terapi alan kişiler sayısı bir hayli artmaktadır. Terapiler genellikle grup olarak yada birebir de yapılabiliyor. Yapılmakta olan bu terapilerde danışmanın uygulayacağı yöntemlerinde uyumlu olması gerektiğinin altı çiziliyor.

Çoğunlukla online terapiler, kaygı bozukluğu yaşayan kişiler için, uyku bozukluğu sorunu yaşayanlarda, majör depresyon, tükenmişlik sendromu gibi sorunlarda daha net bir şekilde sonuç alınmasını sağlıyor. Tabi ki, bu durum diğer rahatsızlıklar için geçerli değil gibi bir anlam çıkarmakta yanlış olacaktır. Yine de bazı durumlarda doğrudan sorunların üstesinden gelmek için atılması gereken adımlar da bir hayli büyük önem taşımaktadır.

Bu konuda daha büyük destek almak ve doğrudan psikoloğunuz ile iletişime geçmek için dilerseniz internet sitesinden destek alabilir yada diğer iletişim bölümlerini kullanarak iletişime geçebilirsiniz.

Yeme Bozuklukları Söz Konusu Olduğunda

Son dönemlerde bir diğer sorun ise yeme bozukluğu psikolog desteği konusunda ortaya çıkmaktadır. Aslına bakılırsa yeme bozukluğunda ortaya çıkan sorunlar da genellikle pandemi döneminin altı çiziliyor olsa da bu konuda bazı başka konu başlıklarının da dikkatlerden kaçmaması gerektiği son derece büyük bir öneme sahiptir. Öyle ki yeme bozuklukları psikolojik bir sorun olarak ortaya çıkar. Bir insanın gereğinden fazla yemek yemesi obeziteyi tetiklerken psikolojik olarak sorun yaşamak yeme bozukluğu ile kendini gösteren bir sorun olarak ön plana çıkmaktadır. Yıllarca bu konuda yapılan çalışmalar göstermiştir ki, yeme alışkanlıkları ancak psikolojik rehberlik yapılırsa daha rahat bir şekilde çözüme kavuşacaktır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir