Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Dijital Pazarlamacının Nitelikleri

Dijital Pazarlamacının Nitelikleri

admin admin -
22 0

Dijital Pazarlamacının Nitelikleri

Aşağıdaki özellikler, bir bireyde özünde mevcut olan bir şeydir – her başarılı dijital pazarlamacı tarafından paylaşılan kişisel niteliklerdir (ve kendimize karşı dürüst olursak, genel olarak herhangi bir modern pazarlamacı).

  1. DOYUMSUZ MERAK
    Büyük dijital pazarlamacıların hepsinde bu ortak özellik vardır; bunlar, sektörleri, disiplinleri ve verileriyle ilgili daha fazla bilgi edinmek ve daha büyük gerçekleri ortaya çıkarmak için yönlendirilen kan tazılarıdır. Yaşam boyu öğrenmeyle ilgili tüm basmakalıp sözler geçerlidir, ancak bu daha derin bir şeydir. Bu sadece kendini geliştirmek değil, yaptığın şeyle ilgili her şeyi geliştirmektir.

Daha fazla şey bilme tutkusu ve çoğu zaman mutlak en iyi olma arzusunda tezahür edebilir ve hatta zaman zaman egolar ortaya çıktıkça biraz cılızlaşabilir. Bu, ekibimizin çılgın kişiliklerini ve zirvede kalmak için iyi kalpli ama şiddetli rekabetini oluşturan şeyin bir parçası. Her mevcut ve gelecekteki dijital pazarlamacının buna ihtiyacı vardır, yoksa bir sonraki algoritma güncellemesi veya yeni reklam tekniği ortaya çıkana kadar aşılacaktır.

  1. ELEŞTİREL DÜŞÜNME
    Dijital pazarlamacıların doğası gereği stratejik olması gerektiğini söylemek oldukça güvenli. Beceriler bölümünde tartışacağımız gibi, ne yaptığınızı, ne yaptığınızı ve ne yapmayı planladığınızı gözden geçirebilmek ve ona delikler açabilmek, onu birden çok açıdan görebilmek ve geliştirmek zorunludur. BT. İster çok kanallı bir potansiyel müşteri yaratma kampanyası veya içerik stratejisi olsun, dijital pazarlamacılar asla “bunu belirleyip unutmaz”.

Ajans dünyasında, yalnızca bir sonraki projeniz kadar iyisiniz – bu nedenle sürekli olarak bir sonraki projeyi düşünmelisiniz. Geçmişteki başarıları ve geçmişteki başarısızlıkları gözden geçirebilmek ve bunlardan kapsamlı analizler çıkarabilmek, bu dersleri ileriye taşımak ve işinizi ve sonuçlarınızı sürekli olarak iyileştirmek için çok önemlidir.

  1. KENDİNİ MOTİVE EDEN
    Bu, önceki iki özellik ile el ele gider. Tembel dijital pazarlamacı diye bir şey yoktur veya en azından tembel ve kazançlı bir şekilde çalışan dijital pazarlamacı diye bir şey yoktur. Bu sektör hızla değişiyor. Defne üzerinde dinlenmek ya da boyanın kurumasını beklemek yok.

Öğrenmek, düşünmek, yapmak, test etmek… kariyer sürekli hareketle doludur. İşler arasındaki herhangi bir aksama süresi testereyi bilemek için harcanmalıdır ve stresli son teslim anlarında, takım arkadaşlarınız, müşterileriniz ve işverenleriniz bunu talep ettiğinden, ateşi alıp mutfakta kalabilmeniz çok önemli olacaktır. Kendinizden onlardan daha fazla talep etmiyorsanız, bu sektör size göre değil.

Forbes bu özelliği güzel bir şekilde özetliyor ve dijital pazarlamayı “pazarlamadaki en girişimci iş ” olarak nitelendiriyor. Daha fazla anlaşamadık.

  1. İŞBİRLİKÇİ
    Dijital pazarlamadaki en büyük engellerden biri denenmiş ve gerçek yöntemlerin üstesinden gelmek veya vizyonu paylaşmayan başkalarıyla çalışmak olabilir. Harika olanlar, ekibin bir parçası olmayı öğrenen, etrafındakilerin yeteneklerine değer veren ve başkalarının çalışmalarını verilerle, test ederek ve iyileştirilebilecekleri iyileştirmeyi öğrenenlerdir.

Analitik ve yaratıcı arasındaki dengeleyici bir eylemdir ve modern pazarlamacının her ikisini de görmesi gerekir. İşbirliğine dayalı bir tutum sergilemek en iyi ilk adımdır ve doğru yaklaşım köprüler kurabilir, daha fazla fırsat ve nihayetinde dijital olmayan iş arkadaşlarınızın desteğini ve amigoluğunu kazanabilir. Ekibiniz, ajans dünyasında ailenizdir, bu nedenle iyi geçinmek ve topu birlikte ileriye taşımak başarılı olmanın bir parçasıdır.

  1. İŞ ODAKLI
    Dijital olsun ya da olmasın herhangi bir pazarlamacıda aradığım son önemli özellik, iş ilkelerini ne kadar güçlü kavradıklarıdır. Bir finans veya işletme uzmanı olmanız veya kendi işinizi yürütme deneyiminiz olması gerekmez, ancak bir işletmenin nasıl çalıştığını ve pazarlama ile işin satış ve satış gibi diğer kritik yönleri arasındaki ilişkiyi anlayabilmeniz gerekir. finans.

Bu genellikle iş için önemli olan hedeflerin azimli bir şekilde takip edilmesi olarak gösterilir. Gösterimler ve tıklama oranları hakkında rapor veriyorsanız veya bunlar hakkında bilgi alıyorsanız, ancak yaptığınız işin işletme üzerinde olumlu bir net etkisi olup olmadığı hakkında hiçbir fikriniz yoksa, henüz orada değilsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir