Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Dijital Menü Avantajları

Dijital Menü Avantajları

admin admin -
30 0

Dijital Menü Avantajları

Dijital menü avantajları, standart menüye göre fazladır. Menüler, işletmenin müşterileriyle ilk temas noktası olduğundan ötürü menülerin kaliteli olması, müşterilerin memnuniyeti açısından önemlidir. Müşteriye dolgun ve düzenli bir menü sunmak aslında ürünlerinizin de kalitesinin az çok anlaşılmasını sağlayacaktır. Daha önce işletmenize gelmemiş bir müşteri çoğunlukla menünüze bakarak size gelir. Bu yüzden menünüzün kaliteli olması çok önemli bir husustur.

Öncelikle bu menülerle standart menüler arasındaki farkın iyi anlaşılması, avantajları kavramakta önemlidir.  Standart menüler ile müşterilerinizin dikkatini çekmekte bazı problemler yaşayabilirsiniz. Müşteriler dijital çağa ayak uyduramamış işletmeleri genelde tercih etmezler.

Anlık menü güncellemeleri standart menülerde yapılamaz. Yapılsa bile yamalı bohçaya benzeyeceğinden menünün estetik düzenini bozar.

Standart menülerin fiziki olarak eskimesi ve yıpranması olasıdır. Bu işletmenizin kalitesiz ve hijyen standartlarını karşılamadığı izlemini verebilir. Ayrıca bu menüler bu niteliğinden dolayı masraflıdır. Çünkü menüleri sürekli yenilemeniz gerekir. Fakat QR kodlu menüler fiziki olmadığı için bu tarz problemlere mahal vermez.

Dijital dönüşümü sağlanmış işletmelerde kullanılan QR menüler:

  • İş gücünde azaltmayı sağlar.
  • Her nevi cihazda kolay kullanılabilir.
  • Müşterilere sunduğunuz hizmetin kalitesini artırır.
  • Maliyet ve bütçe düzeni sağlar.
  • İşletmeniz için gerekli satış sonrası analiz ve raporlamayı mümkün kılar.
  • Müşterinin siparişini doğru vermesini olanaklı hale getirir.
  • Farklı strateji ve hedefler gerçekleştirmenize yardımcı olur.
  • Menüdeki insan kaynaklı problemleri minimize eder.
  • Hijyen standartlarını artırır.
  • Gerçek zamanlı bir şekilde çeşitli kampanya ve promosyonlar yapmanızı sağlar.

Dijital Menüler ile Hizmet Personeline İhtiyaç Var mı?

Dijital menüler ile hizmet personeline ihtiyaç var mı sorusunun cevabı evettir. Fakat bu menüleri kullanarak hizmet personeli sayınızı minimize etmeniz mümkündür. Personelleriniz birebir müşteriyle temas sağlamayacak olmasıyla birlikte personel sayınızda düşüşe gitmenizi sağlayabilir. Çünkü sipariş verirken QR kodlu menüyü kullanacak müşteriye, sadece siparişi iletirken personel ihtiyacı doğar. Bu sayede işletmelerde, karşılama ve önalan hizmet personeline ihtiyaç kalmaz. Bu husus işletmenizin personel maliyetlerini kısarak kârlılığın artmasını sağlar. Ayrıca personel ve müşteri arasında yaşanacak bazı anlaşmazlıkların da önüne geçer.

Dijital menü avantajları ve daha fazlası hakkında bilgi almak için https://menulook.io/ adresini ziyaret edin.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir