Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Börekçi Dükkânı Nasıl Açılır?

Börekçi Dükkânı Nasıl Açılır?

admin admin -
102 0

Börekçi Dükkânı Nasıl Açılır?

İnsanların temel ihtiyaçlarından birisi olan beslenme, gıda sektöründeki iş alanlarına rağbeti arttırmaktadır. Özellikle tek bir gıda çeşidi üzerine kurulan yeni dükkanların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bu dükkanlar arasında öne çıkanlar olarak börekçi dükkanlarını görüyoruz. Hızlı yaşam temposu çoğu öğrenci ya da çalışanın evde uzun süre kahvaltı yapmasına olanak tanımıyor. Bu da börek salonlarının günden güne daha fazla müşteri kazanmasına neden olmaktadır. Sizde kazançlı ve eğlenceli bir iş sektörüne atılmak istiyorsanız börekçi dükkanı açmak fikrini değerlendirebilirsiniz.

Börekçi Salonu Nasıl Açılır

Bu işe başlamak için ilk olarak nasıl dükkan açacağınıza karar vermeniz gerekir. Hiç bir bilginiz olmasa bile sıfırdan börekçi dükkanı açmakiçin dört farklı yol izleyebilirsiniz. Bunlardan birincisi işi bilen bir usta ile anlaşarak dükkan açmaktır. Bu yöntem ile dükkan açmak her zaman başka bir elemana ihtiyaç duymanıza neden olur. Önceki senelerde yaygın olan bu işletme modeli günümüzde yerini daha özgür işletme modellerine bırakmaktadır.

İkinci olarak kendiniz bir kursa yazılarak börek yapmayı öğrenebilirsiniz. Özellikle el beceriniz var ise bu işletme modeli size uygun olacaktır. Kısa sürede çeşit çeşit börek tarifleri öğrenip işletmenizde kendi tariflerinizi satabilirsiniz.

Üçüncü olarak börekleri dışarıdan çiğ olarak satın alabilirsiniz. Bu dükkan modeli günümüzde çok yaygın olarak hayata geçirilmektedir. İç malzemesi hazır olarak satın aldığınız börekleri pişirip müşterilerinize sunmak için börek yapmayı bilmenize gerek yok. Ancak burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta çiğ olarak satın aldığınız markanın lezzetidir. Lezzeti ve kalitesinden emin olduğunuz markalar ile çalıştığınızda müşterileriniz daha memnun olacaktır.

Son olarak ise börekçi dükkanı açmak için bayilik alabilirsiniz. Pek çok firma bu konuda yeni bayilikler vermektedir. Sermayenize göre markalar ile anlaşıp dükkan açabilirsiniz. Bu dükkan modelinde anlaştığınız firmalar size içinde eğitimli personeli, malzemeler ile dükkanı teslim etmektedir. Size ise sadece hazır olan dükkanın başına patron olarak geçmek kalıyor.

Börekçi Dükkanı İhtiyaçları

Börekçi dükkanı ihtiyaçları açacağınız dükkan türüne göre değişmektedir. Eğer bayilik alacaksanız, bir çok bayi dükkanı malzemeleri ile birlikte teslim etmektedir. Bayilik almayacaksanız dükkan için gereken bütün ihtiyaçları kendiniz karşılamanız gerekir. Börekçi salonu açarken ihtiyaç olanlar üç ana kategoriye ayrılmaktadır. Bunlar, mutfak, salon ve muhasebe kısmıdır. Eğer dışarı servisi olan bir dükkan açacaksanız ek olarak dışarı servis ihtiyaçları da olacaktır.

Mutfak ihtiyaçları, böreği hazırlamak ve pişirmek için gerekli olan bütün malzemeleri kapsamaktadır. Oklavadan tepsiye, fırından yoğurma kabına kadar gereken bütün malzemeleri ilk aşamada satın almak gerekir. Bu malzemeleri tek bir yerden satın alarak indirim kazanabilirsiniz. Eğer çiğden börek alıp pişirerek satacaksanız mutfak gereçlerinde sadece pişirme elemanları olması yeterli olacaktır.

Salon ihtiyaçları, müşterileri ağırlarken kullanılacak bütün eşyaları kapsamaktadır. Masa, sandalye, servis tabakları, dekoratif ürünler bu grupta yer almaktadır. Eşyaları seçerken çok göz yormamalarına özen göstermenizi öneririz.

Muhasebe ihtiyaçları, müşterilerden alınan ödemeler ile ilgili olan kısımdır. Kredi kartı ile ödeme almak için pos cihazı mutlaka bulunmalı. Gram üzerinden ödeme almak için hassas tartı olması gerekir. Ayrıca ödeme için bir de kasanız olması yeterli olacaktır.

Dışarı servis içinse dükkanın işlekliğine göre bir ya da iki adet motor bulunması yeterli olacaktır.

Börekçi Dükkanı Açmak için Gerekli Olan Belgeler

Börekçi dükkanı açmak için gereken belgeler bölgeye ve dükkan türüne göre değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak aşağıdaki belgeler istenmektedir.

l İşletme sahibine ait yeni çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf

l Yine işletme sahibine ait adli sicil kaydı ve SGK giriş belgesi

l Dükkana ait kira kontratı ya da tapu belgesi fotokopisi

l Faaliyet belgesi ve vergi levhası

l Ruhsat alma formu

l Çevre temizlik ödeme makbuzu

l Oda kayıt belgesi

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız