Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu İHA ve İHA Pilot Sayılarını Açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu İHA ve İHA Pilot Sayılarını Açıkladı

haber haber -
2 0

İHA Sayısı ve İHA Pilot Sayısında Artış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki İnsansız Hava Araçları (İHA) ve İHA pilot lisansı bulunan kişi sayıları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu’nun verdiği bilgilere göre, 2024 Eylül ayı sonu itibariyle İHA sayısı bir önceki yıla göre yüzde 12,5 artışla 68 bin 647’ye ulaştı. Aynı dönemde ise İHA pilotu sayısı yüzde 6,6 artarak 1 milyon 536 bin 993’e yükseldi.

İHA Kayıt Sistemi ve Kullanım Alanları

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün “İHA Sistemleri Talimatı” kapsamında özel bir kayıt sistemi oluşturduğunu belirten Bakan Uraloğlu, bu sayede İHA’ların izin, uçuş ve kayıtlarında kolaylık sağlandığını vurguladı. Her yıl yaklaşık 5 bin ile 8 bin arası yeni İHA’nın kayıt olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, İHA’ların zirai ilaçlama, fotoğrafçılık, sinema, haritalama, trafik, güvenlik, kargolama ve sağlık gibi farklı sektörlerde kullanımının arttığını söyledi.

İHA Takip ve Trafik Yönetim Sistemi

Bakan Uraloğlu ayrıca, İHA Takip ve Trafik Yönetim Sistemi (İHATTYS) Projesi ile İHA’ların mevcut hava sahasına entegrasyonunu sağlayacaklarını belirtti. Bu proje sayesinde İHATTYS, tüm İHA operasyonlarının SHGM tarafından güvenli ve emniyetli şekilde yönetilmesini sağlayacak. Böylece İHA’ların yarattığı emniyet ve güvenlik sorunlarının ortadan kaldırılması hedeflenmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız