Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Öğretmen Atamalarında Mülakat Yöntemi Değişiyor

Öğretmen Atamalarında Mülakat Yöntemi Değişiyor

haber haber -
21 0

AKP’nin Mülakat Vaadi Rafa Kalktı

Geçen yılki genel seçimler öncesi kamuda mülakatı kaldırma vaadi rafa kalktı. Mülakatlar, kamuoyu tepkisine karşın küçük revizyonlarla sürdürülüyor.

Öğretmen Atamalarında Değişim Beklentileri Karşılamadı

Okul müdürü cinayetiyle sarsılan öğretmenlerin, mülakatsız en az 68 bin atama beklentisi karşılanmadı. 20 bin atama hayal kırıklığı yaratırken mülakatlar da ‘KPSS yüzde 50, sözlü sınav yüzde 50’ sistemiyle yapılacağı duyuruldu.

Mülakatlar Temmuz’da Başlıyor

20 bin öğretmen atamasında ilk uygulama Temmuz’da başlayacak. Ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20-31 Mayıs’ta yapılacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 10 Haziran’da ilan edilecek ve sözlü sınavlar 1 Temmuz’dan itibaren gerçekleştirilecek.

Sözlü Sınavlarda Alınacak Önlemler

Adaylar ve sınav komisyon üyeleri hakkında bilgi paylaşımını engellemek için her adaya e-Devlet üzerinden kod verilecek. Sınav belgelerinde ise adayın fotoğrafı yerine bu kod olacak. Ayrıca sınav süreçleri rakamlardan oluşan bu kod üzerinden gerçekleştirilecek.

Öğretmen adaylarının hangi komisyonda sınava gireceği de sınav merkezine gelindiğinde öğrenilebilecek. Sözlü sınav merkezlerinde elektronik cihazlarla girişe izin verilmeyecek ve sınavlar kamera ile kayıt altına alınacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir