Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Hollanda’da Müslümanlar, İslam’ı Tanıtmak İçin Etkinlik Düzenledi

Hollanda’da Müslümanlar, İslam’ı Tanıtmak İçin Etkinlik Düzenledi

haber haber -
17 0

Neden İslam Birimi, Hollanda’da Etkinlik Düzenledi

Hollanda’da Müslüman Perspektif Vakfı’na bağlı “Neden İslam” adlı birim, 15 kentte “İslam’a Davet” adlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, Kral Günü’nü kutlamak için şehir merkezine gelenlere Hollandaca mealli Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

İslam’ın Anlatıldığı Etkinlikte Yaşananlar

İslam’ı konu alan broşürlerin dağıtıldığı etkinlikte, Rotterdam kentinde Kur’an-ı Kerim dağıtan “Neden İslam” Birim Başkanı Bekir Ekinci, amaçlarının Müslüman olmayan Hollandalılara Kur’an-ı Kerim dağıtarak, İslam’ı anlatmak ve Kur’an ile tanışmalarına vesile olmak olduğunu belirtti.

Hedefler ve İlgi

Ekinci, “İslam’a karşı gerçekten samimilerse, bu vesileyle onları İslam’a davet ediyoruz. Bugün en az 5 kişinin İslam’a girmesine vesile olduk.” dedi. Son yıllarda Hollanda’da İslam’a büyük ilgi olduğunu belirten Ekinci, insanların Kur’an’a rağbet gösterdiğini ve bu sayede birçok insanın İslam ile tanışmasına vesile olduklarını ifade etti.

Kral Günü ve Kutlamalar

Kral Günü’nde Hollanda genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kral Willem Alexander ve Kraliçe Maxima’nın da katıldığı kutlamalarda, halk sokaklarda tezgah açarak ürünler sattı, geleneksel oyunlar oynandı.

Etkinlik Katılımcılarından Olumlu Yorumlar
Tara Mercera, etkinliği çok güzel bulduğunu ve İslam’ı başkalarıyla paylaşmanın önemli olduğunu belirtti. Daha önce hiç dini kitap okumamış olan Silke Hofman da Kur’an-ı Kerim’in dağıtılmasını olumlu karşıladı. Aty Blaauboer ise Kur’an’dan alacağı güzellikleri torunlarına aktarmayı planladığını söyledi.

Kral Günü’nün Tarihçesi

Hollanda’da milli bayramlardan biri olan Kral Günü, Kraliçe Wilhelmina’nın doğum günü olan 31 Ağustos 1885’te başlamış olup, 11 sene önce Kral Willem Alexander’ın tahta geçmesiyle adı “Kral Günü” olarak değiştirilmiştir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir