Annesininmelegi.com ile hamilelik, bebek hazırlıkları annelik, doğum ve bebek bakımı
2009 yılından bu yana anne ve bebek odağında blog yazıları yayınlayarak bebek sahibi olmak isteyen kadınlar ile hamileler ve annelerin başvuru kaynağı olan annesininmelegi.com, blog yazarlarına en çok danışılan hamilelik, doğum hazırlıkları, lohusalık, emzirme ve bebek bakımına dair en çok merak edilen, ihtiyaç duyulan bilgileri derledi.
Bebeğini sağlıkla kucağına almayı bekleyen her anne-babanın yaşadığı ortak duygu hayata yeni can getirmenin yanında ebeveynliğin verdiği heyecandır. Daha önceden tecrübe etmiş olsun olmasın, her anne baba olma deneyimi birbirinden farklıdır ve bebek hazırlıkları hamileliğin başından itibaren başlar.
Karnında gram gram büyüttüğün bebeğine kavuşmaya hazırlanırken, bebeğe hazırlık listendeki tüm yapılacaklar arasında, bebek için temel alışverişler listenizin üst sıralarında yer alır. A dan Z ye Bebek Alışverişi için doğru ürünü tercih etmek kadar seçilen ürünlerin bilinçli kullanımı da çok önemli…
Doğuma hazırlık sürecine doğum sonrası emzirmeye yönelik hazırlıkları da eklemelisin. Emzirmeye bağlı göğüs ucu yaraları ve çatlakları bize en çok sorulan soruların başında gelmektedir.
Göğüs Ucu Yarası Nasıl önlenir? Meme Ucu Yaraları Nasıl Tedavi Edilir?
Göğüs ucu yarası nasıl önlenir, göğüs ucu yara ve çatlakları nasıl tedavi edilir sorusu doğum yapacağı anı iple çeken anne için çok bir anlam ifade etmese de, 13 yıldan uzun süredir binlerce annenin bu konuda çare arayarak bize yazması gerekli önlemleri daha fazla anlatmak gerektiğini gösteriyor. Göğüs ucu yarasını engellemek için doğru emzirme tekniklerini öğrenmeli ve emzirmeye hazırlanırken Mumsy Natural Göğüs Ucu Kremini kullanmalısın. Doğumdan sonra 40 günlük kritik lohusalık döneminde, emzirmeye bağlı göğüs ucu çatlaklarından korunmak için, her emzirmeden sonra göğüs uçlarınızı temiz tutmanız ve göğüs uçlarınızı havalandırmanız önemli. Göğüs uçlarınızı ıslak tutmayın. Her emzirme öncesi meme ucu temizliğinizi steril su/kaynamış ılıtılmış su ile yapın. Daha hijyenik bir temizlik için her emzirme sonrası ise Mumsy Natural’ın losyonunu kullanarak göğsünüzdeki emzirme tahrişlerini bertaraf edin hem de mantar vb. enfeksiyonlardan korunun.
Emziren annenin göğüs ucu yarasının geçmesi için doğru emzirmeyi öğrenmelisiniz. Meme ucu temizliği için Mumsy Natural Göğüs Ucu Temizlik Losyonu kullanarak memeyi silmelisiniz. Göğüs ucu yaralarına Mumsy Natural Göğüs Ucu Kremi sürmelisiniz.
Göğüs ucu yarasına ne iyi gelir?
Emzirmeye bağlı göğüs ucu çatlakları, göğüs ucu yaraları varsa: her emzirme sonrası göğüs uçlarını temiz ve kuru tut. Her emzirme sonrası meme ucu temizliğini steril su ile yap. Bütçen varsa meme ucu hijyenin için Mumsy Natural’ın temizlik losyonunu mutlaka edinin. Kuru cildine Mumsy Natural Göğüs ucu kremini düzenli kullan.
Doğum hazırlıkları sırasında emzirmeye yönelik hazırlıkların ve öğrenmelerin yapılmaması emzirme sürecini yeni anneler için zorlu bir sürece dönüştürüyor. Emzirme sürecinde yaşanan bu sorunlar lohusa anneyi bu geçiş sürecinde daha da fazla üzerek, daha fazla zorlanmasına sebep oluyor. Destek alamayan lohusa için bu süreç karabasana dönüşebiliyor.
Lohusa Kadın Neden Yalnız Bırakılmaz
Anne adaylarının gebelik boyunca tüm hazırlıklarını bebeklerin sağlığı ve ‘büyülü kavuşma anı’ için yaparken, doğum sonrası süreçle ilgili farkındalık geliştirmeleri de mühim. Peki duygusal dalgalanmaların yoğunlaştığı bu döneme nasıl hazırlık yapılabilir? Öncelikle lohusalıkla ilgili korku dolu hurafeler yerine lohusalık hakkında bilgilenerek, bu dönem için hazırlanmak önemlidir.
Gebelik esnasında östrojen ve progesteron hormonları yükselir. Doğumla birlikte bu hormonlar ve çeşitli diğer hormonlar düşer. Birden düşüş yaşanması annenin duygu durumunda dalgalanmalar yaratabilir. Bu sebeple lohusa kadın yalnız bırakılmaz. Doğumdan sonra annenin yardıma ve desteklemeye ihtiyacı vardır. Bu durum bir annenin doğum sonrası hırçınlığı değil, annenin yaşadığı bu ani değişimde desteğe ve anlaşılmaya ihtiyacıdır. Yapılan araştırmalar ve bu alanda çalışan uzmanlar kadınların çok büyük bir kısmında doğum sonrası süreçte hafif bir hüzün hali olabildiğini belirtiyor. Bu süreçte hüzün, öfkelenme, uykuda, iştahta değişimler beklenebilir. Bu etkilerin takriben 40 gün ila 1-2 ay içerisinde doğal sürecine dönmesini bekliyoruz. Ama bazı durumlarda da bu süreç daha zorlayıcı süreçlere dönebilir. 1-2 aydan fazla devam ediyorsa bunu doğum sonrası depresyon oluarak tanımlıyoruz ve bir uzman desteği alınmasını öneriyoruz
Doğum sonrası lohusalık döneminde, eşlerin birbirine olan desteği çok önemli. Aileye yeni bir birey gelmesi hem anne, hem de baba için büyük bir değişim. Dolayısıyla uyum hem eşler arasında hem de üç birey arasında zaman gerektiriyor. Ailenin mümkün olduğunca yakınlarından, kendi kaynaklarından yardım almaları, kendilerine iyi gelen şeyleri yapmaları oldukça önemlidir.
Anne sütünü artıran yiyecekler, Süt yapan besinler
Emziren anne için sütünün bebeği için yeterli olması en temel isteklerindendir. Özellikle yakın çevrenin bu konudaki bitmek tükenmez önerileri ve eleştirileri yeni anneleri bunaltırken arayış içerisine sokar.
Anne sütünü artırmak için en önemli şey bebeğinizi sık aralıklar ile emzirmektir. Emzirmek için acele etmeden sizin ve bebeğinizin en rahat ettiği emzirme pozisyonunda bebeğiniz emmeyi bırakana kadar emzirin.
Anne sütünü çoğaltan ve anne sütü üretimini artıran birçok gıda zaten gündelik öğünlerimizin içerisinde yer alıyor. Annesininmelegi.com’da anne sütü verdiğiniz dönemde diyetinizde yer verebileceğiniz anne sütünü artıran yiyecek listesini ve süt yapan yiyecekleri yemek tariflerinizde nasıl değerlendirebileceğinizi bulabilirsiniz. Anne sütünü artıran yiyecekler sütünüzü artırırken, lohusa annenin doğum sonrası toparlanıp güç kazanması için gerekli besin öğelerini de içerir.
Süt sağan anneler, anne sütünün rengi ile ilgili de kafa karışıklığı ve endişe yaşamaktadır. Anne sütü mavi, pembe, yeşil, kırmızı vb. renklerde olabilir. Anne Sütünün Rengi yazısına da göz at…