Yumuşak Doku Enfeksiyonu Nedir? 

    Günlük yaşamda ayağınızın burkulması, dizinizi bir yere çarparak alacağınız darbeler, herhangi bir şekilde yere düşmenizden oluşacak şekilde darbe gelmesi ya da stresten kaynaklı olarak vücudunuzda çeşitli yaralanmalara sebep olarak oluşacak yaralanmalardan biri de yumuşak doku yaralanmalarıdır. İlgili Haber Uğur Koman Türkiye’yi gururlandırdı   İnsan hayatı boyunca her ne kadar güçlü gözükse de en […]

 Yumuşak Doku Enfeksiyonu Nedir? 

17.05.2021 - 12:05

Güncelleme : 17.05.2021 - 12:05

 

 

Günlük yaşamda ayağınızın burkulması, dizinizi bir yere çarparak alacağınız darbeler, herhangi bir şekilde yere düşmenizden oluşacak şekilde darbe gelmesi ya da stresten kaynaklı olarak vücudunuzda çeşitli yaralanmalara sebep olarak oluşacak yaralanmalardan biri de yumuşak doku yaralanmalarıdır.

 

İnsan hayatı boyunca her ne kadar güçlü gözükse de en ufak bir darbe aldığında dahi kanama olmadan yumuşak doku yaralarıyla karşı karşıya kalabilir. En basit örnek ise tıpta kontüzyon olarak tanımlanan çürüklerdir. Yumuşak doku yaralanma çeşitlerinden biri olan bu durum, tekme ya da düşme gibi durumlarda, bir kuvvet uygulandığında meydana gelir.

 

İlgili alanla beraber çürük durumlarında oluşan dokudaki kanama ve ağrı, şiş gibi sorunlarda da renk değişiklikleri meydana gelebilir. Yumuşak dokunun hasar görmesi nedeniyle gerekli buz tedavisi görerek ya da en kısa sürede de uzman tedavisiyle beraber destek alarak sorunlarınızı aşmayı deneyebilir, yumuşak doku tedavisi noktasında doğrudan destek alabilirsiniz.

 

Olası bir yumuşak doku yaralanmasına karşı siz de enfeksiyon kaptığınızda da, burkulma olduğunda da ya da benzer süreçler işlendiğinde de doğrudan korumaya geçmelisiniz. Bunun için bir tıbbi destek almak adına doktora başvurabilir ve zedelenmenin olduğu, enfeksiyon sorunu yaşadığınız alanda neler olduğuyla ilgili kontrol için bilgi ve destek alabilirsiniz.

 

En iyi şekilde yararlanacağınız tıbbi destek noktasında yumuşak doku enfeksiyon kaptıysanız bununla ilgili olarak günümüzde pek çok tedavi yöntemleri arasında birini deneyebilirsiniz. Bursit olarak bilinen yumuşak doku yaralanmalarından bir çeşidi olarak sıvı dolu bursit iltihaplanması olarak tanımlanır. Tendinit gibi bursit de genel olarak aşırı kullanılan bölgelerinizde, eklem alanlarınızdaki oluşan sorunlardan biridir.

 

Omuz veya dizde, ayak bilekleri ve kalça gibi bölgelerde çokça görülür. Bu iltihaplanmanın geçici çözümlerinden biri dinlenme olacaktır. Tedavi olarak dinlenmeli, kompresyon ve yüksekte tutma gibi çözümlerle tedaviye dair gerekli desteği sağlamalısınız. Ayrıca enfeksiyon kaynaklı oluşan bu tip rahatsızlıkta da doktorunuzdan da doğrudan antibiyotik kullanma isteği oluşabilir. Bu durumda da antibiyotik kullanımıyla beraber daha hızlı enfeksiyonun vücut dışına çıkmasını sağlayabilir ve vücudunuzun da rahatlaması, iltihabın kurumasını da sağlamış olabilirsiniz.