Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Yeni virüs alarmı

Yeni virüs alarmı

admin admin -
35 0

Arjantin’de gizemli bir zatürre hastalığından üç kişi öldü ve yeni bir viral salgın endişelerine yol açtı. Güney Amerika ülkesindeki sağlık yetkilileri, ardından 6 kişinin daha ‘kökeni bilinmeyen pnömoni’ ile enfekte olduğunu söyledi. Vakalar, ülkenin kuzeybatısındaki Tucumán kentinde özel bir hastanede tedavi gören sekiz sağlık çalışanı ve bir yoğun bakım hastasından oluşuyor.

Ülkedeki sağlık yetkilileri endişeli olduklarını çünkü vakalara yapılan Covid, grip ve hantavirüs testlerinin negatif olduğu ve bu durumun yeni bir virüse işaret ettiğini söyledi. Hastalığın, genellikle yeni viral salgınların kurbanları olan sağlık çalışanlarına bulaşması hastalığın yayılma hızının yüksek olabileceğini gösterdi.

Tucumán eyaletinin sağlık bakanı Luis Medina Ruiz, gizemli pnömoniye yakalanan İlk altı hastanın 18-22 Ağustos tarihleri ​​arasında yoğun akciğer enfeksiyonu ile hastaneye başvurduklarıı ve nefes almada güçlük ve göğüs ağrısı benzeri semtomlar gösterdiklerini söyledi.

Hastalardan alınan numuneler, daha fazla analiz için Arjantin Ulusal Sağlık Laboratuarları’na gönderilmiştir. Vakaların tedavi gördüğü hastane şu anda karantina altında bulunuyor ve hastaların temaslıları izlenerek izole ediliyor” diye konuştu.

Diğer taraftan, Batı’daki uzmanlar, salgının Covid-19’un ortaya çıkışıyla benzerliklerine rağmen alarm zilini çalmaya başlamak için çok erken olduğunu söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Avrupa Hastalık Kontrol Merkezi’nin (EMA) salgın istihbarat ekipleri gizemli pnömoni vakalarını izlediklerini duyurdu.

Edinburgh Üniversitesi’nde küresel sağlık başkanı Prof. Dr. Devi Sridhar konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Açıkça endişe verici, ancak yine de bulaşma ve kaynağı hakkında önemli bilgilere ihtiyacımız var. Bu, tehlikeli patojenlere karşı kolektif savunmasızlığımızı gösteriyor. Dünyanın herhangi bir yerindeki bir salgın,hızlı bir şekilde kontrol altına alınmazsa, hava yolculuğu ve ticaret nedeniyle hızla yayılabilir” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir