Schengen Antlaşması, Avrupa Ekonomik Topluluğu üyesi beş ülke arasında 14 Haziran 1985 tarihinde imzalanmıştır. Bu ülkeler; Fransa, Belçika, Hollanda, Lüksemburg ve Batı Almanya’dır. Antlaşmanın amacı, polis ve gümrük kontrollerini ortadan kaldırmaktır. Bugün Schengen üye ülkelerinin sayısı 26’dır. Avusturya, Çekya, Danimarka, Finlandiya, İsveç, Norveç, İzlanda, Malta, Estonya, Yunanistan, İtalya, İspanya, Slovenya ve Macaristan üye ülkelerden bazılarıdır.
Schengen Vizesi, Schengen üye ülkelerine seyahat etmek isteyen kişilerin alması gereken vizedir. 180 günlük süre içinde 90 günü aşmayan seyahatleri kapsar. Tek, çift ya da çok girişli olarak verilebilir. Kısa süreli C Tipi vize kategorisinde yer alır.
Schengen Vizesi Nasıl Alınır?
Vize başvuru şartları ve başvuru sırasında talep edilenvize evrakları, ülkelere göre değişiklik göstermektedir. Bu bağlamda, ülkelerin vize başvuru şartları dikkatle incelenmelidir. Ülkelerin vize başvurusunda bulunan kişilerden istediği bilgi ve belgeler farklıdır.
Schengen vizesine, turistik gezi, aile ve arkadaş ziyareti, kültür ve spor etkinlikleri, iş seyahati, resmi ziyaret, tedavi, kısa süreli eğitim ve transit geçişler nedeniyle başvuru yapabilirsiniz. Konsolosluk seyahat nedeniniz ve seyahat sıklığınızı göz önünde bulundurarak tek girişli, çift girişli veya çok girişli vize düzenleyebilir.
Schengen Vize Ücreti ve Başvuru Süreci
Schengen vizesi başvuru sürecinde yapılacak işlemler randevu yolu ile gerçekleşmektedir. Seyahat yoğunluğu yaşanan dönemlerde randevular ileri tarihlere verilebilmekte, işlem süresi uzayabilmekte ya da resmi tatil dönemlerine bağlı olarak vize işlemlerinin sonuçlanma süresi beklenenden daha geç olabilmektedir. Seyahatin aksamaması için yolculuk tarihine en fazla 3 ay en az 15 gün kala, başvuru yapılması önerilmektedir. Bu süreçte başvuru sahipleri, aracı vize merkezi ya da turizm, seyahat acentesi temsilcilerinden süreç hakkında bilgi alabilmektedirler.
Schengen vize başvuru formu, vize başvurusunda bulunan kişi hakkında bilgi sahibi olmak, seyahat ve konaklama detaylarını öğrenmek amacıyla doldurulan bir formdur. Vize başvuru formunda yer alan bilgiler gerçekten uzak ve yanıltıcı olmamalıdır. Gerçeğe aykırı bilgiler, eksik evraklar ve seyahat amacına uygun olmayan bilgiler başvuru sürecinin ret cevabı ile sonuçlanmasına neden olacaktır. Bu sebeple, başvuru formu dikkatle, açıklayıcı ve tamamen doğru bilgiler verilerek doldurulmalıdır.
Schengen vize başvuru formu, schengen üyesi ülkelerin tamamı tarafından kullanılan standart bir formatta oluşturmuştur.
Kaynak : https://blog.vizeuzmani.com.tr/schengen-vizesi/
İletişim Bilgilerimiz
Telefon: 0850 441 05 09
E-Posta: info@vizeuzmani.com.tr