Paslanmaz Çelik nedir?

Çeliğin maksimum karbon içeriği% 2,1 olan bir demir ve karbon alaşımı olduğunu biliyoruz. Paslanmaz çelikler, alaşım elementlerinin eklenmesiyle korozyona dayanıklı bir grup çeliktir . Paslanmaz çelik terimi, dikkate değer ısı ve korozyon direnci özelliklerine sahip yaklaşık 200 çelik alaşımından oluşan bir aileyi tanımlamak için kullanılır. Karbon yüzdesi,% 0,03 ila% 1,2 arasında değişebilir. Ayırt edici özelliği […]

 Paslanmaz Çelik nedir?

02.09.2020 - 8:51

Güncelleme : 02.09.2020 - 8:51

Çeliğin maksimum karbon içeriği% 2,1 olan bir demir ve karbon alaşımı olduğunu biliyoruz. Paslanmaz çelikler, alaşım elementlerinin eklenmesiyle korozyona dayanıklı bir grup çeliktir .

Paslanmaz çelik terimi, dikkate değer ısı ve korozyon direnci özelliklerine sahip yaklaşık 200 çelik alaşımından oluşan bir aileyi tanımlamak için kullanılır. Karbon yüzdesi,% 0,03 ila% 1,2 arasında değişebilir.

Ayırt edici özelliği yüksek krom miktarıdır. Paslanmaz çelik, korozyon direncini ve mukavemetini artıran minimum% 10,5 krom içerir.

Alaşımdaki krom, havaya maruz kaldığında oksidasyon üzerinde pasif bir tabaka oluşturur. Bu katman, esas olarak alaşımı paslanmaya karşı koruyan daha fazla korozyona karşı bir kalkan görevi görür. Bu mekanizma, normal çalışma koşullarında uzun süre lekesiz bir görünümün korunmasını sağlar.

Paslanmaz Çeliğin Faydaları

Boy Bakır Borular     Paslanmaz çelik, 70 yılı aşkın süredir çeşitli endüstrilerde olağanüstü bir başarı ile kullanılmaktadır. Avantajları daha geniş bir şekilde tanımlandığı için her geçen yıl daha fazla uygulama keşfedilmektedir.

Talebin artmasıyla, üretim artarak onu her zamankinden daha uygun hale getirdi. Artan talep, standart ve standart dışı boyutlarda kullanılabilirlik ile sonuçlanır. Ayrıca, seçim için çok çeşitli paslanmaz çelik yüzeyler mevcuttur.

LWC Bakır Borular  Cilalı yüzeylerin yanı sıra, çok çeşitli desenli ve renkli yüzeyler mevcuttur. Bu, ihtiyaçlarınız için uygun bir seçenek bulmayı mümkün kılar.

İzolasyonlu Bakır Boru   Paslanmaz çelik ayrıca yüzde 100 geri dönüştürülebilir. Aslında, tüm paslanmaz çelik üretiminin yarısı hurda metaldendir. Bu, onu nispeten çevre dostu bir malzeme yapar.