Apostil onayı gerçekleştirilecek bir belgede aranan şartlar belgenin;
T.C. resmi kurumlarından herhangi birine ait olmasıdır. Eğer belge yurt dışından getirildi ise o ülkenin Türk Konsolosluğu tarafından onay almış olma şartı aranmaktadır.
Belgede imzası bulunan kişinin imzalama yetki belgesi kaymakam ya da valilikte bulunması gerekmektedir. Ticaret odaları, noterler gibi kurumlarına adına imzalayan kişinin mutlaka imza örneğinin il valilikleri ya da kaymakamlarda bulunması zorunludur.
Tercüme bürosu tarafından tercümesi yapılan belgeye apostil onayı alma şartları ilk olarak noter tasdiki almaktır.
Apostil onayını alabilmek için belgenin gönderilmek istendiği ülkenin Lahey Anlaşmasını imzalayan ya da taraf olmuş ülkeler arasında bulunması gerekir. Belgenin gönderileceği ülke Lahey Anlaşmasını kabul etmiş ya da taraf olmuş ülkelerden biri olmaması durumunda belgelere konsolosluk onayları gerekmektedir.
Apostil onayı işlemlerinde kaymakamlar ya da valiliklerden randevu alınmasına ihtiyaç yoktur. Apostil işlemleri kısa sürede gerçekleştirilmekte ve noter tasdikinin yapıldığı evraklara eklenmektedir. Dokümanda; belgenin hangi kuruluş tarafından gerçekleştirildiğinin yanı sıra onay tarihi de bulunmaktadır. Apostil onayı işlemi için Türkçe belge ilk olarak İngilizce ya da gönderileceği ülkenin diline göre noter yeminli tercümanlar tarafından çevrilmektedir. Tercüme bürosu ile iletişime geçerek uygun fiyatlı tercüme işlemlerinden yararlanabilirsiniz. Noter yeminli tercüme bürolarınca tercüme edilen belgelerin onay işlemleri noterler tarafından yapılmaktadır. Bu süreçler işlerken belge aslı her zaman kişinin yanında bulunması önemlidir.