Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Togg müjdeyi verdi

Togg müjdeyi verdi

admin admin -
36 0

Togg ilk elektrikli otomobilini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Artık son viraja geldiğini söyleyebiliriz. Zira tüm tesislerin inşası ve deneme üretimleri tamamlandı. Bununla eş zamanlı olarak, Togg ve Farasis’in yüzde 50’şer paylık eş ortaklığıyla kurulan Siro Energy de ilk prototip pil üretimi ve test sürecini tamamladı.

Togg, pil ve şarj istasyonu üretimi için Siro ve TruGo isimli iki şirket kurdu. Her ikisi de otomobillerin seri üretimi başlamadan önce ilk prototiplerini üreterek test faaliyetlerini tamamladı. Ayrıca yalnızca Togg’a değil, diğer markalara da üretim yapabilecekler.

Togg, batarya üretimi konusunda Çinli Farasis şirketiyle daha önce bir anlaşmaya varmıştı. Bunun sonucunda kurulan Siro’nun ise 15 gigavat saatlik batarya hücresi ve modül üretimi yapacağı söylendi. Şimdi ise bu pillerin teknik özellikleri konusunda bazı bilgiler açıklandı.

Ortaya çıkan haberlere göre Togg’un batarya üretimindeki ortağı olan Çinli Farasis şirketi, 8 dakikalık şarj ile 250 km gidebilen (yüzde 80+ dolum) ve 1.5 milyon km kullanım ömrü sunan yeni nesil bataryalarını Siro’nun Gemlik tesislerinde üretecek. Fakat dördüncü nesil yani yeni tip pillerin Togg araçlara entegrasyonu 2025 yılında olacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir