Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Tesla üretimi artırıyor

Tesla üretimi artırıyor

admin admin -
31 0

Covid-19 karantinaları ve yarı iletken çip yüzünden Gigafactory operasyonlarını yavaşlatan Tesla, nihayet istediği rakamlara geri dönüyor. Tesla Shanghai Gigafactory’ye yapılacak yeni ekleme sayesinde Model 3 ve Model Y üretimlerinin rekor kırması bekleniyor.

Tesla, Shanghai Gigafactory’ye yapılan yatırımlarını artırıyor. 17 Temmuz’da başlayan eklemeler sayesinde Model Y ve Model 3 üretim kapasitesinin neredeyse iki katına çıkacak. Fabrikaya yapılan bu eklemenin haricinde, çalışanlarının üretim bölgelerine geri döndüğü de ifade edildi.

Shanghai üretim hattının yılda 750 bin araç ürettiği tahmin ediliyor. Çin fabrikasına yapılacak yeni eklemeler sayesinde yıllık kapasitenin 1,1 milyon ila 1,2 milyon adede çıkması bekleniyor. Bu rakam, Kaliforniya’nın 650 binlik ve Teksas ile Berlin’in 250 binlik üretim kapasitesinin oldukça üstünde.

Tesla Shanghai Gigafactory için açılan iş ilanı sayısında da artış var. Fabrikanın tamamı otomasyona dayalı olsa da, yeni eklemeler için farklı sektörlerden 15 çalışana ihtiyaç duyulacağı belirtildi. Üretim hattındaki bu eklemelerin 7 Ağustos’a kadar tamamlanması planlanıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir