Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Parodi hesaplara darbe

Parodi hesaplara darbe

admin admin -
66 0

Ünlülerin hesaplarını taklit ederek açılan hesaplar nedeniyle dolandırılan kişi sayısı her geçen gün artıyor. Twitter, dolandırıcılığın önüne geçmek için parodi hesapları detaylı bir şekilde inceleyecek.

Elon Musk, Twitter’ı satın almak önce hesapları ömür boyu askıya almaya karşı olduğunu ve Donald Trump gibi yasaklı kullanıcıların hesaplarını tekrar açma sözü verdi. Bununla birlikte Musk, ünlüleri taklit eden hesapların kalıcı olarak kapatılacağını duyurdu.

Hackerlar, geçtiğimiz yıllarda onaylı hesapları hackledikten sonra Musk’ı taklit ederek dolandırıcılık yaptı. Sahte hesaplar nedeniyle en çok sıkıntı yaşayan kişilerden biri olan Musk, parodi hesap konusundaki düşüncesini paylaştı.

Parodi hesap olduklarını açıkça belirtmeyen hesaplara yaptırım uygulanacağını belirten Musk, “Bundan sonra kurallara uymayan parodi hesaplar kalıcı olarak askıya alınacak. Daha önce, hesabı askıya almadan önce uyarıyorduk. Ancak şimdi yaygın doğrulamayı kullanıma sunduğumuz için herhangi bir uyarı olmayacak.” ifadelerine yer verdi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir