Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Otonom sürüş için önemli adım

Otonom sürüş için önemli adım

admin admin -
30 0

Otonom araç teknolojileri, Çin ve ABD başta olmak üzere birçok ülkenin radarına girmeyi başardı. Şangay’da 30 km mesafeye sahip ilk otonom test sürüş şeridi hizmete açıldı.

Ocak 2022’de basın açıklaması yapan Şangay yetkilileri, bu yıl otonom taksi hizmetini aktif etmeyi planladıklarını duyurdu. Otomobil üreticisi SAIC Mobility ve internet devi Baidu başta olmak üzere birçok Çinli firma, otonom araç testlerini Şangay’da aktif olarak gerçekleştiriyor.

Danışmanlık firması IHS Markit, Çin’in otonom sürüş teknolojisinde 2030 yılına kadar yıllık yüzde 20’den fazla büyüme oranıyla 35 milyar dolar değere oluşalabileceğini açıkladı. Analistler, bu tarz büyük değişimlerde yasal düzenlemelerin de detaylı şekilde yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

Şangay, firmaların araçlarını trafikte test edebilmesi için ilk otonom test sürüş şeridini faaliyete geçirdi. Donghai Köprüsü’nün her iki yönündeki en dış şeritler, hafta içi 10.00 ile 13.00 arasında otonom araçlar tarafından kullanılacak.

Şangay yetkilileri, 2019 yılından bu yana üzerinde çalışılan akıllı kamyonların da çalışmaya başladıklarını duyurdu. Seviye 4 otonom teknolojisine sahip olan kamyonlar, 5G ile destekleniyor. Kamyonların test döneminde 2.6 milyon km mesafeyi güvenle kat ettiği belirtiliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir