Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Otonom araba artık yollarda

Otonom araba artık yollarda

admin admin -
38 0

Otonom araç üreticilerinin ulaşmaya çalıştığı hedeflerin başında direksiyonsuz bir gelecek yer alıyor. Çinli teknoloji devi Baidu, böyle bir aracı gerçek dünyaya getirmeye hazırlanıyor. Apollo RT6 isimli robotaksiyi duyuran şirket, fütüristik arabanın özelliklerini açıkladı.

Çinli teknoloji şirketi, Baidu World 2022 kapsamında yeni otonom arabasını açıkladı. Robotaksi olarak görev yapacak Apollo RT6, şık tasarımı ve fonksiyonel iç yapısıyla dikkat çekiyor. Seviye 4 (uygun koşullar altında tam kendi kendine sürüş) otonom araç sistemine sahip olan aracın adeta her yerinde sensör ve kameralar bulunuyor.

Baidu’nun en yeni otonom sürüş teknolojilerine sahip olan Apollo RT6’nın seri üretime hazır olduğu ifade edildi. İlk olarak Çin’deki taksi şirketlerine sunulması beklenen aracın 37 bin dolar civarında olması bekleniyor.

Günümüzdeki otonom araçlara kıyasla çok daha fütüristik görünen RT6’nın 2023 yılında fabrikadan çıkabileceği ve satışa hazır olacağı söylendi. Otonom araç, Baidu’nun kendi taksi uygulaması olan Apollo Go hizmetiyle kullanılabilecek.

Baidu’nun otonom aracını yollarda test etme izni aldığını biliyoruz, fakat seri üretime dahil ederek satış yapıp yapamayacağı şimdilik belli değil. Çünkü Seviye 4 otonom sürüşe sahip olması ve 37 bin dolar gibi bir etiketle sunulması dikkat çekiyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir