Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. MINI’den elektrikli otomobil

MINI’den elektrikli otomobil

admin admin -
39 0

Elektrikli araçların sayısı her geçen gün artıyor. Artık hemen her firmanın en az bir elektrikli aracını yollarda görmeye başladık. MINI de bu markalardan bir tanesi. Şimdiye kadar MINI Cooper SE ile elektrikli otomobil pazarında yer alan şirket, model gamını genişletmeye hazırlanıyor.

İngiliz üretici bu hedef doğrultusunda yeni elektrikli konsept modelini tanıttı. Concept Aceman olarak adlandırılan model, MINI’nin sonraki elektrikli aracının bir SUV olacağını bizlere şimdiden söylüyor. Farklı tasarıma ve yeni teknolojilere sahip olan Concept Aceman, markanın elektrikli geleceğinden kesitler sunuyor.

4.05 metre) uzunluğunda, 1.99 metre genişliğinde ve 1.59 metre yüksekliğinde olan Concept Aceman, dört kapılı bir MINI Cooper’dan sadece 4 cm daha uzun. Yeni elektrikli konsept model MINI Countryman’den ise 4 cm daha yüksek yapısı ile dikkat çekiyor. Aracın 20 inçlik jantları da bu duruma katkıda bulunuyor.

Tasarım ekibi, MINI Concept Aceman’de kullanılan çizgileri “Karizmatik Sadelik” olarak tanımlıyor. MINI’den beklenmeyecek şekilde köşeli tasarım detaylarına yer verilen konsept model, özellikle yan bölümde SUV karakterini tam olarak ortaya koyuyor.

İç bölüme geçtiğimizde oldukça farklı bir kokpit bizleri karşılıyor. Sürücünün önünde herhangi bir göstergeye yer verilmezken, ön konsolda MINI’nin imzası niteliğindeki yuvarlak bilgi-eğlence sistemi ekranı öne çıkıyor. Minimalist olara tasarlanan iç mekanda kadife döşemeler ise bir diğer dikkat eçeken detay oluyor.

MINI Concept Aceman’in üretim versiyonunun önümüzdeki yıllarda yollarda olmasını bekliyoruz. Aracın üretim versiyonunu ise 24 Ağustos’ta yapılacak olan Gamescon etkinliğinde görebiliriz. MINI’nin elektrikli konsept modelinin teknik detaylarını ise henüz bilmiyoruz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir