Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Galaxy Watch 5 Pro

Galaxy Watch 5 Pro

admin admin -
33 0

Samsung 10 Ağustos’ta düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde katlanabilir telefon modelleri Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Flip 4, Galaxy Watch 5, Watch 5 Pro ve de Galaxy Buds 2 Pro modelini tanıtacak. Birçok kullanıcı ise gözünü şimdiden yeni akıllı saatlere dikmiş durumda.

Galaxy Watch 5 ve 5 Pro modelleri, özellikleri itibariyle seriyi bir adım ileri taşıyacak. Üstelik bunlar her yıl karşılaştığımız ufak geliştirmelerden olmayacak. Örneğin, şirketin iddiasına ve sızıntılara göre yeni Pro modeli 590mAh’lık bataryası ile tam 80 saat kullanım ömrü sunacak. Yani artık telefondan önce şarjı bitmeyecek.

Cihazın içerisinde baktığımızda ise W920 yonga setini kullanacağını, ayrıca LTE destekli, yani sim kartlı bir versiyonunun da olacağını biliyoruz. Tabii Galaxy Watch 5 Pro fiyatı, batarya ve kasa geliştirmeleri nedeniyle yükselecek. Ancak 600 dolarlık Watch 3 Pro kadar pahalı olmayacak. Fakat yine de 500 doların biraz altında satışa çıkacağı, yani pahalı bir ürün olacağı tahmin ediliyor.

Galaxy Watch 4 serisi EKG ve tansiyon ölçme özelliklerini desteklediği halde Türkiye’de kullanıma sunulmadı. Bunun en büyük nedeninin ise mevzuata aykırılık olduğu düşünülüyordu. Nitekim Samsung daha sonra Sağlık Bakanlığı’na bir başvuruda bulundu.

Son sızıntılar ile birlikte Galaxy Buds 2 Pro modelinin mor, granit (gri/siyah) ve beyaz şeklinde 3 renk ile birlikte geleceğini öğrenmiştik. Şimdi ise bazı özellikleri ortaya çıktı. Detaylara geçmeden önce bu cihazların Samsung’un sattığı tek kablosuz kulaklık olmadığını, fakat en iyisi olarak zirveye konumlandığını belirtelim.

Cihazın görüntüsüne baktığımızda renk dışında selefinden çok da farklı olmadığını görüyoruz. Fakat kaputun altında bazı yenilikler mevcut. Zira aktif gürültü engelleme başta olmak üzere tüm özellikleri geliştirildiği halde pil ömrünün daha uzun olacağı söyleniyor.

Buna ek olarak, Samsung’un 2. nesil Pro kulaklığında yeni sürücülere yer verdiği söyleniyor. Her ne kadar bu sürücülerin boyutları paylaşılmamış olsa da ses kalitesinin kayda değer ölçüde iyileştirildiği belirtiliyor. Buna benzer bir şekilde dış sesi algılama özelliğinin iyileştirildiği ve mikrofon kalitesinin artırıldığı aktarılıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir