Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Dev şirketlerde işçi kıyımı

Dev şirketlerde işçi kıyımı

admin admin -
35 0

Küresel ekonomideki dalgalanmalar, büyük şirketlerin çalışma planlarını oldukça deri etkiliyor. Öyle ki dev şirketler, önlem olarak küçülme yoluna gidiyor. Küçülme yönteminden en çok etkilenenler ise şirket çalışanları oluyor. Bu yöntemi son olarak dünyanın en popüler NFT platformlarından OpenSea de tercih ediyor.

En büyük NFT platformu OpenSea, kripto dünyasında devam eden düşüş ve küresel ekonomik kriz nedeniyle radikal bir karar aldı. Şirket, küçülmeye giderek bazı çalışanlarıyla yollarını ayırdı. Şirketin CEO’su Devin Finzer, kararını OpenSea çalışanları ile paylaştı ve bu mesajı sosyal Twitterdan açıkladı.Open Sea, bünyesinde 800’e yakın işçi barındırıyordu. Şirketin CEO’su yüzde 20’lik bir kısımla yollarını ayıracaklarını belirtti. Böylece 150’den fazla kişinin işten çıkarıldı. Devin Finzer, bu durum için ekonomik kriz ve kripto piyasasındaki düşüşü sorumlu tutarken kararını şu cümlelerle çalışanlarına paylaştı.

Bizden ayrılanlar, OpenSea’nin ve NFT alanının bugün bulunduğumuz noktaya gelmesinde ölçülemez bir rol oynamış akıllı, çalışkan, misyon odaklı bireylerdir. Onları özleyeceğiz ve sonsuza dek hikayemizin ve topluluğumuzun bir parçası olacaklar.

Meta ve Google ise işten çıkarmalarda mobbing yöntemini tercih ediyor. Bu şirketlerin CEO’ları, çalışanlarının üzerindeki iş gücünü arttırdıklarını, koydukları zor hedefleri yerine getiremeyen çalışanlarının istekleri doğrultusunda ayrılmasını beklediklerini ima ettiler. OpenSea ise bu tatsız yöntemi tercih etmedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir