Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Büyük paketler için drone ile teslimat

Büyük paketler için drone ile teslimat

admin admin -
33 0

Amazon, geçtiğimiz aylarda Prime Air’ın drone hizmetine başladığını duyurdu. Google’ın çatı şirketi Alphabet’e ait olan Wing, drone ile teslimat hizmeti için yeni modellerini tanıttı.

2012 yılında kurulan Wing, ilk drone ile taşıma işlemini 2014 yılında gerçekleştirdi. Avustralya, Finlandiya ve ABD’de operasyonlarına devam eden şirket, 2022 yılının ilk çeyreğinde toplam 50.000 paketi başarıyla ulaştırdı.

Hummingbird, yaklaşık 1.2 kg ağırlığındaki ürünleri taşıyabiliyor. Geliştirilen modellerden ilki, Hummingbird modelinin iki katından daha ağır yükleri taşıyabilecek. Küçük olan model ise ilaç taşımak için tasarlandı.

Wing CEO’su Adam Woodworth, “Wing’in drone yelpazesi için modüler bir yaklaşım sergiliyoruz. Ayrıca testlerde kendini kanıtlamış fikirleri ve bileşenleri tekrar kullanabilmek için çalışma yürütüyoruz. Test edilmiş uçuş kontrol sistemleri, mevcut donanımları kullanarak Wing’in hızla yeni varyasyonlar geliştirmesine olanak tanıyacak.” dedi.

Wing’in gıda, ilaç ve diğer ürünlerin teslimatlarında tedarik zinciri optimizasyonu için çalışma yürüttüğü biliniyor. Şirketin acil durum müdahalesi için drone kullanma konusunda da ar-ge çalışmalarına başladığı belirtiliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir