Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. ASPİLSAN yeni fabrikasında

ASPİLSAN yeni fabrikasında

admin admin -
36 0

ASPİLSAN geçtiğimiz Mayıs ayında yeni fabrikasında tüm ön çalışma ve inşaat sürecinin tamamlandığını ve seri üretime başlamaya hazır olduğunu açıkladı. Nitekim kısa bir süre önce bu süreç başladı. Bugün ise kurumun genel müdürü yeni bir açıklamada bulundu.

İlk olarak 1981 yılında kurulan ASPİLSAN yerlilik oranı en yüksek şirketler arasında bulunuyor. Hatta hisselerinin de yüzde 98’lik bir kısmı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının elinde bulunuyor. Zaten geçtiğimiz dönemde de TSK’nın ihtiyacına göre özel pil ve bataryalar üretiyordu.

Kısa bir süre önce de burada seri üretim başladı. Tabii aynı zamanda pil geliştirme, hidrojen ve enerji üretimi ve üretilen enerjinin depolanması üzerine de aktif çalışmalar yürütülüyor. Fakat halihazırda 150’nin üzerinde patentli ürün çeşidine sahip.

Bu sayede sivil ve askeri her türlü el/sırt telsizlerine, savaş araç gereçlerine, uçak ve helikopterlere ait aküleri de üretebiliyor. Aynı zamanda telsiz, gece görüş sistemi, karıştırıcı sistem, tanksavar, mayın tarama ve bomba imhalarında kullanılan robotik sistem bataryaları ile füze güdüm kiti ve anti-torpido bataryalarını da ihtiyaca göre tasarlayabiliyor.

ASPİLSAN, yeni fabrikasında öz patent ve lisanslar ile seri üretim yapıyor. Yani ortaya yeni bir ürün koymuş durumda. Yıllık üretim kapasitesi 220 MWh olan bu yeni tesiste, dakikada 60 hücre üretiliyor. Bu da senelik olarak 21 milyon 600 bin adet hücreye tekabül ediyor. İlk plana göre üretilen pillerin kapasitesi 2800 mAh, gerilimi ise 3.65V.

ASPİLSAN’ın başlıca çözümleri:
Her Türlü Ni-Cd, Ni-MH, Li-İyon, Li-Po Pil ve Bataryalar
Güneş Pili, Isıl Pil ve Yakıt Pili
Yenilenebilir Enerji
Enerji Depolama Sistemleri
Şarj Cihazları
Pil/Batarya Laboratuvar Test Sistemleri
Nikel Kadmiyum Komple Uçak Akü ve Hücreleri

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir