Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Olympiakos, El Kaabi’nin Golüyle UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Şampiyon Oldu

Olympiakos, El Kaabi’nin Golüyle UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Şampiyon Oldu

haber haber -
111 0

Olympiakos, Fiorentina’yı Mağlup Ederek Şampiyon Oldu

UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinde Olympiakos ile Fiorentina, Atina’da karşı karşıya geldi. Yunan ekibi Olympiakos, mücadeleyi 1-0’lık skorla kazanarak kupanın sahibi oldu.

El Kaabi’nin Golü Takımına Zaferi Getirdi

Olympiakos’un Avrupa futbolunun 3 numaralı kupasını kazandığı maçta galibiyeti getiren golü eski Hataysporlu El Kaabi kaydetti. 30 yaşındaki Faslı oyuncu, uzatmaya giden finalin 116. dakikasında fileleri havalandırarak takımını şampiyonluğa taşıdı. Bu gol aynı zamanda El Kaabi’nin Konferans Ligi’ndeki 9. maçında attığı 11. gol oldu.

El Kaabi Rekor Kırdı!

El Kaabi, UEFA organizasyonlarının eleme turlarında bir sezonda en çok gol atan futbolcu unvanını elde etti. Şampiyonlar Ligi’nde Benzema (2022) ve Cristiano Ronaldo (2017) 10’ar gol atarken, UEFA Avrupa Ligi’nde de Falcao (2011) eleme turlarında 10 gol atmıştı.

Olympiakos’un Yolculuğu

Olympiakos, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde finale yükselirken play-off turunda Ferencvaros’u, son 16 turunda Maccabi Tel Aviv’i, çeyrek finalde Fenerbahçe’yi penaltılarda ve yarı finalde Aston Villa’yı yenerek adını finale yazdırdı.

Mendilibar’ın Başarısı

Geçen sezon ortasında Olympiakos’un başına geçen Jose Luis Mendilibar, takımı UEFA Avrupa Konferans Ligi şampiyonu yaparak büyük bir başarıya imza attı. İspanyol teknik adam, aynı başarıyı geçen sezon Sevilla ile de yaşamıştı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir