Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Dünyaca Ünlü Futbol Kulüplerinin Borsa Performansları

Dünyaca Ünlü Futbol Kulüplerinin Borsa Performansları

haber haber -
17 0

Ocak-Mart Döneminde Yatırımcılar Üzgün

Ocak-Mart döneminde dünyaca ünlü futbol kulüplerinin hisse senedi performanslarında genellikle aşağı yönlü seyir gözlendi. Bazı kulüpler hem yeşil sahalarda hem de borsalarda başarılı olamadı.

Portekiz ve Alman Takımlarında Düşüş

Portekiz ekipleri Porto ve Sporting CP‘nin hisseleri sırasıyla yüzde 1,7 ve 3,6 oranında azalış kaydetti. Alman ekibi Borussia Dortmund ve Portekiz ekibi Benfica ise yatırımcısına yüzde 6,9 ve 7,6 kaybettirdi.

İtalyan ve İngiliz Takımlarında Düşüş Devam Ediyor

Juventus ve Lazio‘nun hisseleri sırasıyla yüzde 11,8 ve 16,3 oranında azalış gösterdi. Manchester United ise yılın ilk çeyreğinde yatırımcısına yüzde 31,5 kaybettirdi.

Avrupa Kulüp Finansmanı ve Yatırım Raporu’na Göre Net Zararlar

UEFA’nın raporuna göre Porto ve Lazio, en fazla net öz sermaye zararı yaşayan ilk 10 kulüp arasında yer aldılar. Borussia Dortmund, Bundesliga’da zirveden uzak bir performans sergilerken, Juventus ve Lazio şampiyonluktan uzak bir görüntü veriyorlar. Manchester United ise Premier Lig’de iddialı olmaktan uzak.

Celtic ve Ajax İyi Performans Gösterdi

İskoç ekibi Celtic yatırımcısına yüzde 8,9, Hollanda ekibi Ajax ise yüzde 2,2 kazandırdı. UEFA raporuna göre bu iki kulüp, Avrupa’da ürün satış gelirinde ilk 20 takım arasında yer alıyorlar.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir