Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Belirtiler tamamen değişti

Belirtiler tamamen değişti

admin admin -
30 0

Koronavirüs salgını tam bitti derken resmen yeniden hortladı. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vakaların çok fazla arttığını belirtti. Bakanlığın haftalık olarak açıkladığı verilerde de hem ölüm hem de vaka sayılarında artış olduğu görüldü. Bunun üzerine koronavirüs belirtileri araştırılmaya başlandı. Artık koronavirüs belirtileri resmen değişti! Artık aciller bu 2 belirtiyle dolup taşıyor. Yeni koronavirüs belirtilerine çok dikkat edin. İşte yeni koronavirüs belirtileri:

Omicron’un alt varyantı olan BA.5 koronavirüsün şimdiye kadarki en hızlı yayılan varyantı olarak biliniyor. Konuya ilişkin İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri tarafından koronavirüse yakalanan kişilerde yeni görülen belirtiler açıklandı. Bu varyant, şimdiye kadar olan virüsler arasından en hızlısı olarak tanımlanıyor.

Koronavirüste uzmanların yaptığı açıklamaya göre aciller resmen artık 2 belirti ile dolup taşıyor. Hemen hemen herkeste boğaz ve bel ağrısı görülüyor. Bunu dışında görülen diğer belirtiler şu şekilde:

Koku Kaybı – %10
Kulak Ağrısı – %11
Nefes Darlığı – %11
Terleme veya Titreme – %12
Ateş – %13
Göğüs Ağrısı – %13
Koku Hissi Değişimi – %13
Göz Ağrısı – %14
Lenf Bezlerinin Şişmesi – %15
Baş Dönmesi – %18
Kas Ağrısı – %25
Yorgunluk – %27
Hapşırma – %32
Ses Kısılması – %35
Balgamlı Öksürük – %37
Burun Akıntısı – %40
Kuru Öksürük – %40
Burun Tıkanıklığı – %40
Bağ Ağrısı – %49
Boğaz Ağrısı – %58

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir