Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yeni Doğan Bebek Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yeni Doğan Bebek Bakımı Nasıl Olmalıdır?

admin admin -
21 0

Yeni Doğan Bebek Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yeni doğan bebek bakımı en önemli konulardan biridir. Sağlıklı bir bebek gelişiminde gereken bebek bakım desteğini kapsamlı şekilde sunuyoruz.

Bebek bakıcısı gereken durumlarda bebeğin ay ve yaş durumuna göre ilerleme sağlanacaktır. Bakımla ilgili gereken eğitime sahip personellerimizi yönlendiriyor ve güvenli sonuçlar veriyoruz. Yeni doğan bebeklere bakamayacak durumdaki annelerin başvurularını beklemekteyiz.

Yeni Doğan Bebek Nasıl Beslenmeli?

Yeni doğan bebekte anne sütü olmazsa olmaz bir besindir. Bebek gelişimi, sağlığı ve hastalıklara karşı uzun vadede direnci için bebek beslenmesinde anne sütü temel alınmalıdır.

  • Bebeğe süt vermek için düzenli olarak bebek yanında olamayacak anneler için doğru saklama yöntemi ile sağılan süt verilebilir. Bebeğinizin anne sütünü dışarıdan alması vitamin mineral açısından bir fark yapmayacaktır. ikiz bebek bakımı için de aynı durum geçerlidir. Bebeklerde genellikle anne sütünün anne göğüslerinden çıkmış olması yeterli bir durumdur.
  • Yenidoğan bebek için iki saatte bir anne sütünü vermeniz önerilir. Bakıcılarımıza anne sütü sağılarak verildiğinde bu süre aralığına dikkat edilmektedir.  Günde 8-12 kez azar azar anne sütünün verilmesi önerilmektedir.

Anne sütü gelmediğinde, anne bir nedenle süt veremediğinde doktor önerilerine göre bakıcılarımız yol alacaktır. Anneye önerilerde bulunan doktorlara göre bebek çantası hazırlığı yapılacaktır.

Yeni Doğan Bebek Nasıl Uyutulur?

Yaygın bir öneri olarak yeni doğan bebeklerin kendi kendine uyumasına alıştırılması gerekir.   güvenli alanı ses, sıcaklık, ışıklandırma bakımından ayarladıktan sonra,  hafif tok şekilde bebek kendiliğinden uyuyacaktır.

  • Bebek uyumasını engelleyen durumlar kontrol edilmelidir.
  • Bebekte fiziksel olarak uykuyu engelleyen durumlara bakılarak sorun giderilmelidir.
  • Bebeği siz yönlendirmeli ve sürekli yanınızda veya emzirerek uykuya alıştırmamalısınız. Uyku alanı ayrı bir yer olmalıdır. Kişilik gelişimi açısından da önemli bir konu olacaktır.

Bebekler huzursuz ortamları içgüdüsel olarak hisseder ve sizdeki kötü enerji bebeğe geçecektir. Bu nedenle bakıcılarımız pozitif enerjiye sahip sevgi dolu kişilerden seçilecektir.

Yeni Doğan Bebek Bakımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Anne bebek çantası içeriği yeni doğan bebek bakımında önemli malzemeleri barındırıyor olmalıdır. Yeni doğan bebekler için temel gereksinimleri karşılayacak bir süreç sunuyoruz.

  • Emzirme düzeni anne ile beraber planlanır. Bebekte ekstra durumlar varsa beslenmesine ayrıca dikkat edilir.
  • Dışkı ve idrar sıklığı konusunda anne baba ile görüşülerek doğru temizleme süreci sağlanır. Alt değiştirme işlemleri doğru bir şekilde hassasiyetle gerçekleşir.

Bebek banyosu, göbek bakımı doğru bir şekilde yerine getirilir. Cilt bakımı da bu bakıma eklenerek yeni doğan bebek bakımı esnasında tahrişlerin engellenmesi sağlanacaktır.

Kaynak : https://kaliteik.com/blog/2022/07/26/yeni-dogan-bebek-bakimi-nasil-olmalidir

Sponsorlu Yazıdır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir