Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Türkiye’nin ilk NFT Borsası GOIDEA yatırımcılarına kapılarını açtı!

Türkiye’nin ilk NFT Borsası GOIDEA yatırımcılarına kapılarını açtı!

admin admin -
27 0

 Dijitalleşen dünyada kripto para biriminin popülerliğinin artışıyla beraber 2020 yılının sonlarına doğru NFT teknolojisinin hızlı yükseleşine tanık olduk. Oluşan bu piyasada gündelik yaşamdan sanata kadar pek çok alanda fayda sağlayacağını kısa sürede edinilen olumlu tecrübelerle kanıtlayan ve tam adıyla Non-Fungible Token yani “takas edilemeyen ve benzersiz token” anlamına gelen NFT, programlanabilir dijital bir ürün olduğundan yatırımcı ve eser sahibi arasında oluşabilecek manipülatif durumlar karşısında öncelikle tarafların kendisini güvende hissetmesini sağlayıp fikri mülkiyet sorununu daha ilk adımda ortadan kaldırıyor.

Kısa sürede dünyada dijital bir devrim olarak nitelendirilen NFT teknolojisinde yerli ve yabancı yatırımcılar hızla yerlerini alırken, ilk önceliği hızlı, doğru ve anlaşılır bilgi vermek, tarafların hukuk nezlinde güvende oldukları garantisini veren GOIDEA, Türkiye merkezli bir şirket olup yerli sermaye ile kurulmuş ilk Token borsasıdır.

GOIDEA, Metaverse evreninde entegre bir NFT sistemi kurmayı amaçlarken dünyaya yayılmaya başlayan sanal ekosistemin inşaa edilişinde bir Türk şirketi olarak Dijital Rönesansın bir parçası olmayı da hedefliyor. Etkili ve karşılıklı verimin alındığı doğru iş birliklerine hukuksal çerçevede imza atılmasını sağladığı gibi bu NFT borsası içinde sadece alan ve satan kullanıcıları buluşturmakla yetinmeyip, tarafların yararlarını da gözetip, partnerlerine sosyal medya hizmeti ve pr desteği de verdiği gibi, 7/24 olmak üzere şirketin hizmet sisteminin işleyeceğini de vurguluyor.

Uzun yıllar yurtdışında yaşamış ve dijital teknoloji alanında hizmet vermiş olan GOIDEA ́ nın kurucu sahibi Mesut Bingül, NFT içeriklerinde ve iş birliklerinde kendi alanlarında yaptıkları işlerle toplum tarafından onanmış gerçek ve tüzel kişilerin, kurumların ve sanatçıların da olduğunu söylerken sanat ve spor başta olmak üzere birçok ünlü ismin de bu projede yer alacağının haberini şimdiden verdi. Bu isimlerin başında Mehmet Yalçinkaya, İlhan Mansız, Kaan Sarpkaya, Halil Söyletmez, Volkan Demirel, Tolgahan Sayışman, Murat Sakaoğlu, Gizem Örge, Efecan Dianz, Mutluluğun adresi ve Mustafa Ak gibi birçok ünlü kişiler gelmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir