Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Türkiye’nin Genç Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Alanı girişimcisi Berat Sevinç Kimdir?

Türkiye’nin Genç Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Alanı girişimcisi Berat Sevinç Kimdir?

admin admin -
40 0

Türkiye’nin Genç Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Alanı girişimcisi Berat Sevinç Kimdir?

Berat Sevinç aslen Sivas, Akıncılarıyım İstanbul’ da ikamet ediyorum. İlkokul ve ortaokulu Akıncılar ’da okudum. Lise dönemimde eğitimim için İstanbul’ a geldim. Lise döneminde araştırmalarım sonucunda kendime en yatkın bölüm olan Biyomedikal Cihaz Teknolojisi alanı ile tanıştım. İlk olarak Biyomedikal Cihaz Teknolojisi alanına girişim lise döneminde başladı. Lise eğitim –öğretim hayatımda ilk yıl bir kamu hastanesinde staja başlayıp mesleğimdeki ilk tecrübem (08.2016) oldu. 2. Yıl ise bir Biyomedikal, Medikal Firmada stajımı sonlandırdım (08.2017). Yakacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyomedikal Bölümünden (06.2018) mezun oldum. Lise eğitim – öğretim hayatım boyunca başta TÜBİTAK olmak üzere çeşitli projelerde yer aldım. Aynı zamanda dünyanın önde gelen çeşitli firmalarının İstanbul Konferans – Tanıtım etkinliklerine katılarak eğitim hayatıma çeşitli sertifikalar alarak devam ettim. Lise döneminden sonra Üniversite Hayatıma Üsküdar Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi alanında devam ettim. Üniversite eğitim – öğretim hayatıma devam ederken daha öncesinden stajımı yaptığım Biyomedikal, medikal firmada boş günlerimde part time teknik servis elemanı olarak çalışıp ve Üniversite stajlarımı da Biyomedikal, medikal firmada tamamlayarak eğitimimi sürdürdüm. Öğrenmiş olduğum teorik bilgileri uygulama fırsatı ve eğitimime bir katkı sağlamış oldum. Üniversite hayatımda da lise hayatımda olduğu gibi çeşitli konferanslara katılarak sertifikalar aldım. Üniversite eğitimim boyunca (2 yıl) part time çalıştığım firmada eğitimime, bilgilerime eklemeler yapmaya devam ettim. Üniversiteden mezun (2020) olduktan sonra bir grup hastanesine Biyomedikal Uzmanı olarak İş hayatıma tamamı ile atılmış oldum(09.2020). Bu süreç boyunca sürekli bilgilerime yenilerini eklemeye devam ettim olmayanı araştırıp olanı daha iyi nasıl yaparım diye araştırmalar yaptım. Yaklaşık 2 yıl çalıştığım özel grup hastanesinden ayrıldım ve bir özel hastaneye Biyomedikal Sorumlusu olarak başladım. İş hayatımda her zamanki gibi kendime yeni bilgiler kazandırdım, donanımımı güçlendirmeye başladım. Biyomedikal Sorumlusu olarak başladığım özel hastaneden (5 ay) kamu hastanesine geçiş yapacağım için ayrılmak zorunda kaldım. 15.06.2022 tarihinde başlamış olduğum kamu hastanesinde şuanda aktif olarak Biyomedikal Uzmanı olarak iş hayatıma devam etmekteyim.  

        Sizlere mesleğimi detaylı bir şekilde anlatmam gerekirse;

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı; tıpta ve biyolojik bilimler alanında kullanılan alet ve cihazları, şemalarına uygun olarak yerlerine monte edecek, sürekli bakımını yapacak, arıza olunca yerini saptayacak ve onaracak teknik personeli yetiştirmeyi hedeflemektedir. Eğer bir hastanede görev yapıyorsanız medikal cihazlarla olan tüm bölümlerden sorumlusunuz yani hastanenin tüm bölümlerinde bulunan tıbbi cihazlardan. Aslında bizim yaptığımız iş kısacası hastanenin kriz anını yönetmek. Örnek verecek olursak ameliyathanede bir vaka yapılırken ansızın doktor vaka esnasında Elektrokoter cihazını (ameliyatlarda dokuyu yakarak kesme (cut) ve pıhtılaşma (coagulation) işlemlerini yapmak için kullanılan bir cihazdır) kullanırken arızalandığını bir şeylerin ters gittiğini fark eder, orada devreye bizler giriyoruz arızalanan cihazı ya olduğu yerde hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacaksınız ya da yerine bir cihaz koyacaksınız çünkü ameliyat vaksının sorunsuz bir şekilde devam etmesi gerekmektedir. Bu yapılan işleri sadece ameliyathane için düşünmeyin hastanenin her bölümünde bu şekilde yapmaktayız. Bu meslekte sakin olmak en büyük kazançtır kendimize. Sakin olduğumuz zaman kriz anını minimum derecede sorunsuz halledebilirsiniz.

Biyomedikal Cihaz Teknikeri olmak isteyenlerin; fen bilimleri alanında başarılı olmaları, alet ve makinelere ilgi duymaları, aynı zamanda el ve parmaklarını ustalıkla kullanabilen, mekanik ve şekil ilişkilerini algılayabilen özelliklere sahip, görme ve işitme organları sağlam, insanlara yardım etmekten hoşlanan, sorumluluk duygusu güçlü kişiler olmaları beklenmektedir.

İnstagram Adresi: https://instagram.com/beratsevinc1?igshid=YmMyMTA2M2Y=

LinkedinAdresi: https://www.linkedin.com/in/berat-sevin%C3%A7-4b367617b

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir