Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Şömine Fiyatları

Şömine Fiyatları

admin admin -
24 0

Şömine Fiyatları

Şömine fiyatları, şöminenin türüne ve büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir. Fiyatı etkileyen birçok etken bulunmaktadır. Net bir fiyat bilgisi için ilk olarak nasıl bir şömine istediğinize karar vermeniz gerekir.

Şömine Türleri Nelerdir?

Şömine türlerine yakıt açısından bakıldığında, odunlu şöminelerin ısıtma kabiliyetinin diğer türlere göre daha yüksek olduğu ortadadır. Ancak odunlu şöminelerin belirli ölçülerde baca ihtiyacı bulunmaktadır. Bu neden bu çok katlı sistemlerde kullanılmamaktadır. Bu durumda devreye diğer yakıtlar ile ısıtan şömine türleri girmektedir. Bunların arasında hermetik baca sistemi ile her türlü mekana kolayca monte edilebilmektedir.

Bir diğer şömine türü de açık sistemli şöminedir. Ateş tuğlalarından yapılan haznelere açık sistemli şömine denmektedir. Bu tür hazneler genellikle görsel ve dekoratif açısından tercih edilmektedir. Kullanılan bu ürün mekana ayrı bir hava katmaktadır.

Bir diğer tür ise kapalı sistem şöminelerdir. Haznenin kapalı olması ısının içeride hapsolmasını sağlamaktadır. Bu durumda ısı sıkışmaktadır ve ısı alışverişi kolaylaşmaktadır. Kapalı sistem şöminelerde kendi içinde iki farklı türe ayrılmaktadır. Bunlar asansör cam kapaklı ve yan açılır kapaklıdır. Olumsuz durumlar ile karşılaşmamak için camın seramik olması gerekir. Seramik cam sahip olduğu özellikler ile sıcak ya da soğuk havalara karşı oldukça dayanıklıdır. Bu özellik ile çatlama ya da patlama gibi olaylar ile karşılaşmamış olurusunuz.

Anlaşılacağı üzere açık hazneli şömineler kapalı hazneli şöminelere oranla daha fazla tercih edilmektedir. Açık hazneli şömineler estetik ve görsellik amacı ile daha çok tercih edilirken, kapalı hazneli şömineler ise ısınma amacı ile tercih edilmektedir.

Şömine Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Şömine fiyatlarından sonra en çok merak edilen sorulardan biride şömine kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiğidir. Yakıt çeşidine göre değişkenlik göstermesi ile beraber odunlu şömineler için kuru meşe odunu dışında herhangi bir yanıcı maddenin şömine içerisine atılmaması gerekir. Açık tipteki bir odunlu ya da diğer yakıt türleri ile ısınan şöminenin için oda havalandırması yapılmalı ve uygulama esnasında kullanılan şömine kaplamalarının yanıcı ya da ahşap malzemelerden yapılması durumunda etkin ısı izolasyonu için tam dolum yapılması önerilmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir