Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sıcaklıklar 50 dereceye yaklaştı

Sıcaklıklar 50 dereceye yaklaştı

admin admin -
32 0

Irak’ın başkenti Bağdat’ta 48 dereceyi aşan sıcak hava vatandaşları bunalttı. Iraklılar, iş merkezi ve dükkanların girişlerine konulan vantilatörlerle serinlemeye çalıştı.

Devamlı yapılan elektrik kesintileri yaz aylarında daha da kötüleşiyor ve yalnızca jeneratör alabilenler buzdolaplarını veya klima ünitelerini çalışır durumda tutabiliyor.

Birçok Iraklı hayatta kalma mücadelesi verirken, bir jeneratör almak için çoğu ayda yaklaşık 105 dolar ödeme yapamıyor.

ABD’nin İran petrol ve gazına yönelik yaptırımları, Irak’ı ağır borçlar altında bıraktı ve Tahran’ı periyodik olarak muslukları kapatmaya sevk etti. Bu durum ise çoğu politikacıları ve onların yolsuzluğunu suçlayan 41 milyon nüfuslu Irak’ta öfkeye yol açtı.

Elektrik kesintilerine duyulan öfke, 2019’un sonundan 2020’nin ortalarına kadar, Irak’ın güneyindeki ölümcül protestoların alevlenmesine neden oldu.

Öte yandan, Birleşmiş Milletler, Irak’ı küresel ısınmaya karşı en savunmasız beş ülkeden biri olarak gösteriyor. Nisan ortasından bu yana, küresel ısınmaya bağlı yoğun kuraklık, toprak bozulması, yüksek sıcaklıklar ve düşük yağışların sonucu olarak ülkede 10 kum fırtınası yaşandı.

Irak Cumhurbaşkanı Barham Saleh, küresel ısınmanın “gelecek nesiller için varoluşsal bir tehdit” olduğunu vurgulayarak, ulusal bir öncelik haline gelmesi gerektiğini söyledi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir