Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Semih Yıldırım kimdir?

Semih Yıldırım kimdir?

admin admin -
20 0

Semih Yıldırım kimdir?

Semih Yıldırım, Türk girişimci ve yazılım geliştiricisidir. İstanbul Haliç Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nde okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yönetim ve işletmecilik eğitimi aldı. Lise yıllarında profesyonel olarak halterde oynayan eski bir milli halter sporcusudur. 2014 yılında Ajanssy adlı şirketi kurdu.  

Mehmet Zorlu Vakfı tarafından Türkiye’de seçilen ve YetGen eğitim programına dahil edilen 500 gençten biridir.

10 yaşında Twitter, Facebook, KiWI, Ask.fm, Instagram gibi büyük sosyal ağ uygulamalarında bulduğu yazılım açıkları sayesinde bu şirketlerle iş birliği yaptı. Çocukluğundan bu yana 10’dan fazla internet girişimciliği deneyimine sahip olan Yıldırım, bugün Ajanssy ve All Tools AI şirketlerinin kurucusudur. Aynı zamanda Ajanssy’nin İcra Kurulu Başkanı’dır.

Ajanssy, 2020 yılında EURIE tarafından dünyanın en yenilikçi 20 girişiminden biri seçilmiştir. İstanbul ve Kaliforniya’da ofisleri bulunmaktadır.

Ajanssy, EURIE tarafından dünyanın en yenilikçi 20 girişiminden biri seçilirken, İcra Kurulu Başkanı Semih Yıldırım da dünyanın en yenilikçi 20 girişimcisinden biri seçildi. Dünya çapında yenilikçi yazılım sistemleri ile teknolojiye yön veren en genç 20 isimden biri olarak bilinmektedir.

Yıldırım ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent, Bilgi Ticarileştirme Merkezi ve İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nde girişimcidir.

Semih Yıldırım’ın Ajanssy ile ilgili 6 ay önce yaptığı LinkedIn paylaşımı büyük yankı uyandırmış, kamuoyu tarafından ilgi çekmişti.

İşte o paylaşım:

“Değerli bağlantılarım, evimizin bodrum katında sıfır sermaye ile yalnızca bilgiye güvenerek kurduğumuz bu şirket bugün 500’den fazla referansı 2 farklı ülke de yer alan operasyon ekibiyle 20’den fazla çalışma arkadaşımın gösterdiği özveri ile bir markaya dönüştü. Evde ki bodrum katında başlayan hayallerimiz, 3 farklı Teknopark ofisinden sonra artık Sun Plaza’nın 4 farklı katında gerçekleşmeye devam ediyor.

2022’de 20 olan çalışma arkadaşım, umuyorum ki bu yıl +50’den fazla olacak.

Medya sektöründe pandemiden itibaren ağırlıklı olarak online-hibrit çalışma modeliyle ilerleyerek nasıl yüzlerce dijital ağın yönetilebileceğinin dersini veriyoruz. Ne mutluyum ki bunları Türk gençleri başardı, Atatürk gençleri başardı. Sistem bizim için çok önemli kelime. Türkiye’de 10’a yakın yatırım teklifini reddettik. Kendi iç sermayemiz ile büyüyen bir firma olarak yurtdışında verdiğimiz hizmetler ile Türk çalışma yapısının sistemli, planlı ve iş disiplinin sağlam olduğunu kanıtlayabilirsek o zaman bizden mutlusu olmayacaktır.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir