Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Rusya’da üniversite okumak

Rusya’da üniversite okumak

admin admin -
31 0

Rusya’da üniversite okumak

Rus üniversiteleri için akademik yılın açılış günü Eylül ayının ilk haftasıdır. Genel olarak Rusya üniversiteleri ile eğitim gören öğrencilere Eylül ayının başından Haziran ayının sonuna kadar toplam 10 ay eğitim verilmektedir, ancak bu süre bazı üniversitelerin özel düzenlemelerine bağlı olarak değişebilmektedir. Genel bölümler için lisans süresi dört yıl iken, lisansüstü fakülteler 2 yıldır. Rus üniversiteleri, başta Avrupa, Afrika ve Asya ülkeleri olmak üzere dünyanın diğer dört kıtasında birçok ülke tarafından tanınmaktadır. Dolayısıyla Rusya’da alacağınız diploma Türkiye dahil dünyanın birçok ülkesinde geçerlidir.

 Rusya’daki üniversite fiyatlarının diğer alternatif ülkelerdeki üniversitelere göre çok daha uygun olduğunu göreceksiniz. Rusya’da üniversitede yılda 1200 dolardan başlayan fiyatlarla eğitim alabilir veya Rusya’da 1 yıl boyunca Rusça eğitim alabilirsiniz. Üniversite fakültesi öğrenim ücretleri (Moskova ve St. , Rostov, Ryazan ve Volgograd şehirleri hariç ortalama 1500 $ -3000 $ arasındadır.

 Rus üniversiteleri yurtlarında konaklama sağlamaktadır. Öğrenci yurtları genellikle üniversitelerin yakınında bulunur. Öğrenci yurtları ağırlıklı olarak 2 ila 3 kişilik odalardan oluşmaktadır. Ancak son yıllarda Rusya’da artan eğitim talebi nedeniyle birkaç üniversitenin yurt sayısını

 kişiye çıkardığını fark ettik. Bazı yurtlarda her katta ortak mutfak ve banyo bulunurken, bazı üniversite yurtlarında her iki oda için ortak banyo bulunmaktadır. Rus üniversitelerindeki öğrenci yurtları karma yurtlardır ve öğrenciler diğer öğrencilerle birlikte odalarında kalırlar.

 Rusya’da öğrenci yurdu fiyatları üniversiteye ve şehre göre değişmektedir. Ortalama olarak, Moskova ve St.Petersburg’da bir hostelin aylık fiyatı 75 ila 200 $ arasındadır.Diğer büyük Rus şehirlerinde, bir hostelin ortalama maliyeti ayda 20 ila 50 $ arasındadır.

 Rus üniversitelerine kabul koşulları yurtdışından gelen öğrenciler için gevşetildi. Lise ve kolejden mezun olmak, Rus üniversitelerinde lisans ve yüksek lisans programlarına girmeniz için yeterlidir. Üniversite sınavları ve aldığınız puan, Rus üniversitelerine kabulü etkilemez. Lise diploma puanınız önemlidir. Özellikle mühendislik ve sağlıkla ilgilenen öğrencilerimizin iyi bir üniversiteye kabul edilmeleri için 70 ve üzeri bir dereceye sahip olmaları gerekmektedir.

Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim – Beyoğlu / İstanbul Tel: 0(212) 244 66 00

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir