Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Refakatçi Ne İş Yapar?

Refakatçi Ne İş Yapar?

admin admin -
24 0



Refakatçi Ne İş Yapar?

Bakıma ihtiyaç duyan hasta ya da yaşlı olan kişilere yardımcı olması adına refakatçi ne iş yapar sorusun çok fazla sorulmakta ve cevap bulmak için araştırmalar yapılmaktadır.

Hasta bakıcı  ihtiyaç duyulan her durumda hastaların tüm gereksinimlerini karşılamak ile görevli olan kişilerdir. Hastaların ilaçlarını vermek, her türlü kişisel bakımlarını yapmak, tedavi sürecinde gerekli olan ölçümleri yapmak ve takip etmek işleri arasında yer almaktadır. Ayrıca acil hallerde ambulansı çağırmak ve aileye gerekli olan tüm bilgilendirmelerde bulunmak refakatçilerin görevidir. İhtiyaç olunduğunda hastanın doktoru ile her konuda muhatap olmakta yaşlı bakıcısı işleri arasında olmaktadır.

Refakatçi Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Refakatçi seçimi hem hasta ya da yaşlıların hem de yakınlarının daha iyi bir bakım sağlanması adına son derece önemli olmaktadır. Genel olarak refakatçi ihtiyacına hastanın doktoru tarafından karar verilmektedir. Refakatçi sayısı bir kişi le sınırlı olup birden fazla seçim hem kalabalık olmasına hem de hastanenin işleyişine engel olacaktır. Kadın servisine erkek refakatçi alınmadığından dolayı seçimler hasta olan kişinin cinsiyetine göre yapılmalıdır. Hastanede refakatçi hastane kurallarına uymalı ve bu konuda son derece duyarlı olması gerekir.

Refakatçi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hasta bakımında refakatçi seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta tecrübeli ve konu üzerinde bilgili olmasıdır. Kişisel bakımlarda yeterli güce sahip olmalı ve kadın hasta için kadın, erkek hasta için erkek hasta bakıcı seçilmelidir. Ayrıca hastane kuralları hakkında da detaylı bilgilere sahip olmalıdır.

Kimler Refakatçi Olur?

Hasta refakatçi yaşı ve hastanın günlük yeme ile içme gibi bakımlarını yapabilmelidir. İlaç ve beslenme desteğini tamamlayan ilk yardım konusunda yeterli bilgiye sahip olmalıdır. Yaşlı ve hastanın moral ile motivasyonunu sağlayarak destekte bulunmalıdır.

Kaynak : https://kaliteik.com/blog/2022/07/20/refakatci-ne-is-yapar

Sponsorlu Yazıdır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir