Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. PVC Polivinil Klorür ve Titanyum Dioksit Nedir?

PVC Polivinil Klorür ve Titanyum Dioksit Nedir?

admin admin -
31 0

PVC Polivinil Klorür ve Titanyum Dioksit Nedir?

PVC kısaltması, polivinil klorür ürününü ifade eder. Genellikle basitçe “plastik” veya hatta “vinil” olarak anılan PVC, çok çeşitli uygulamalarda kullanılan insan yapımı bir termoplastik malzemedir. Bu polimerin termoplastik özelliklerinden dolayı, uygulamaya veya gerekli kullanıma bağlı olarak esnek veya rijit olarak tasarlanabilir.

Termoplastik bir malzeme, çeşitli şekillerde manipüle etmek için kolayca ısıtılabilen ve tekrar sert hale gelmek için soğutulabilen bir malzemedir. Bu işlem tekrar tekrar tekrar edilebilir. Bu termoplastik özellik, PVC’nin çok sayıda kullanıma girmesini sağlayan şeydir.

Polivinil klorür

Polimerler, monomer adı verilen temel birimlerin uzun zincirleridir. Vinil, plastiklerde bulunan bir hidrokarbon grubunu ifade eder. Vinil klorür monomeri veya polivinil klorür için temel birim, C2H3Cl moleküler formülüne sahiptir. Bu vinil klorür monomerinin birçok birimi, polivinil klorür oluşturmak için polimerizasyon adı verilen bir işlemde birbirine bağlanır.

 Titanyum Dioksit Nedir

Titanyum dioksit, inorganik kimya alanına aittir ve TiO2 moleküler formülü ile temsil edilir. Birçok uygulama alanı vardır ve çoğunlukla titanyum beyazı, Pigment Beyazı 6 (PW6) veya CI 77891 gibi isimlerle pigment veya dolgu maddesi olarak kullanılır. Hemen hemen her türlü üründe kullanımı göz önüne alındığında günümüz kaplama endüstrisindeki en önemli beyaz pigmenttir. Yüksek kırılma indeksi (ve dolayısıyla opaklığı), beyaz pigmentlerin en yükseği ve mükemmel performans özellikleri, yaygın kullanımının ana nedenleridir. Üretilen toplam titanyum dioksitin yarısından fazlası kaplama endüstrisi tarafından tüketilmektedir.

Saf titanyum dioksit, parlak, beyaz bir pigment sağlayan ince, beyaz bir tozdur. Titanyum dioksit, boyalar, kaplamalar, yapıştırıcılar, kağıt, plastik ve kauçuk, baskı mürekkepleri, kaplamalı kumaşlar ve tekstillerin yanı sıra seramik, zemin kaplamaları, çatı kaplama malzemeleri, kozmetik dahil olmak üzere bir dizi endüstriyel ve tüketici ürününde çok uzun yıllardır kullanılmaktadır. Diş macunu, sabun, su arıtma maddeleri, ilaçlar, gıda renklendiricileri, otomotiv ürünleri ve güneş kremi gibi günlük ürünlerde de oldukça kullanılmaktadır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir