Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Promosyon ürün

Promosyon ürün

admin admin -
24 0

Promosyon ürün

Kişi, şirket ve kurumların kendilerini tanıtmaları ve daha geniş kitlelere ulaşması için logo ve sloganların yer aldığı hediyelik eşyalara tanıtım denir. Bu bir reklam biçimidir. Bu yabancı kökenli bir kelimedir ve Türkçe karşılığında “uyarmak” ifadesini görüyoruz.

 Özellikle 20. yüzyılda reklam denen bir olgu insanların yaşamlarını istila etmeye başladı. Reklam maliyetleri inanılmaz boyutlara ulaşan firmalar, maliyetlerini düşürmek için reklam dediğimiz bir olguyu gündeme getirdiler. Kısacası, bu iletişim alanı zorunluluktan doğdu. Bu kuruluş halen kullanılmaktadır. Kurumlar müşterilerini ve potansiyel alıcıları bu şekilde cezbetmektedir.

 Araştırma sonucunda reklamların marka bilinirliğini artırdığını gösteren rakamlara ulaşıyoruz. Yıllardır kullanılan bu pazarlama iletişimi tekniği 2020 yılında da etkisini göstermekte ve potansiyel alıcıları etkilemektedir.

 Kurumsal hediye alan kişilerin yüzde 60’ı üzerlerinde yazan markaları hatırlıyor. Diğer reklam araçlarında bu oran istenilen düzeyde değildir. Bu da bize ucuz promosyon kalem olarak alınan ürünlerin, insanların faydalanabileceği bir ürün grubuna aitse etkili bir tanıtım aracı olduğunu gösteriyor.

 Çeşitli hediyeler sunan şirketler, müşterileri üzerinde daha büyük bir etkiye sahiptir. Bir başka araştırmaya göre ise çoğu müşteri bize aldıkları teşvik ürünlerinin kendilerini etkilediğini ve daha sonra aynı yerden tekrar alışveriş yapmak istediklerini söylüyor.

 Firmalar, ürünlerini müşterilerine sunan ürün gruplarını onları mutlu etmek için göstermek istiyor. Öncelikle hedef kitlenin kendi ürün grubuyla uyanması gerekir. Bu nedenle indirimli ürün grubu oldukça yaygın olarak görülmektedir. Promosyon kalem, defter, giysi, saat, ajanda, güç bankası, dosya, çanta, takvim, defter, bilet, anahtarlık şapka, beyaz tahta, fener, termos şişe, cam, flash bellek, ayna, çakı, kırtasiye, balon, hesap makinesi. Ürün, kalplerini tanıtmak ve kazanmak ve işi tekrarlamak için müşterilerle paylaşılabilir.

 Bazı kurum ve kuruluşlar Promosyon Kalem Toptan ürünlerini gereksiz görmektedir. Pazarlama ürünlerinin işe yaradığına ve müşterilerin onları hatırlamadığına inanılır. Ancak araştırmalar bunun doğru olmadığını gösteriyor. Müşterinin hediye şirketleri ile ciddi bir sorunu yoksa kesinlikle iade edileceğini not ediyoruz. Burada önemli olan sektörümüz için doğru ürün yelpazesini bulmamız gerektiğidir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir