Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Oto Ekspertiz Ekipmanları Çeşitleri Nelerdir?

Oto Ekspertiz Ekipmanları Çeşitleri Nelerdir?

admin admin -
35 0

Oto Ekspertiz Ekipmanları Çeşitleri Nelerdir?

Oto ekspertiz ekipmanları, otomobillerin fiziksel durumunu, performansını ve güvenilirliğini değerlendirmede kullanılan araç ve cihazlardır. Bu ekipmanlar, otomobilin vücut yapısını, lastiklerini, frenlerini, motorunu ve diğer bileşenlerini test etmek için kullanılır. RDX Makine %100 yerli sermaye ile kurulmuş % 100 yerli oto ekspertiz ekipmanları üreten bir firmadır. Üretimini yaptığı ürünlerde kaliteyi her zaman 1. Sıraya koymaktadır. RDX Makine ithalatçı değil üreticidir. Sizler de istasyonunuz için oto ekspertiz ekipmanı alırken ithalatçısı yerine üreticisini tercih ederek bu durumun avantajlarını deneyimleyebilirsiniz.

Oto Ekspertiz Ekipmanları

Oto ekspertiz cihazları birkaç dala ayrılmaktadır. Bu dallar şöyle sıralanabilir;

  • Ölçüm cihazları: Ölçüm cihazları, otomobilin ölçülerini ve toleranslarını kontrol etmek için kullanılır. Örnekler arasında ölçüm jantı, sıkıştırma oranı ölçer, lastik basıncı ölçer ve lastik genişliği ölçer gibi cihazlar bulunur.
  • Fren test cihazları: Fren test cihazları, fren sistemlerinin performansını test etmek için kullanılır. Bu cihazlar, fren disklerinin ve balatalarının yüzey durumunu, fren hidroliği sistemindeki basınç değerlerini ve fren pedalının duyarlılığını ölçer.
  • Motor performans test cihazları: Motor performans test cihazları, motorun gücünü, torkunu ve diğer parametrelerini ölçmek için kullanılır. Bu cihazlar arasında dyno tes cihazı ve emisyon test cihazı gibi cihazlar bulunur.
  • Kaporta durumu test cihazı: Kaporta durumu test cihazları, otomobilin kaporta yapısının durumunu kontrol etmek için kullanılır. Bu cihazlar arasında koparta ölçüm jantı, kaporta deformasyon ölçer ve kaporta eğrilik ölçer gibi cihazlar bulunur.

Oto ekspertiz ekipmanları üreticisi olan RDX Makine’nin üretmiş olduğu ekspertiz ekipmanlarını daha yakından tanımak ve bilgi almak için https://rdxmakine.com/ adresli firmanın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir