Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Oto Çekici Çeşitleri Nelerdir?

Oto Çekici Çeşitleri Nelerdir?

admin admin -
38 0

Oto Çekici Çeşitleri Nelerdir?

Oto çekici, aracın ön tarafına takılı otomatik bir cihaz kullanarak bir aracı hareket ettirme yöntemidir. Otomatik çekme, genellikle bir aracı bir yerden başka bir yere çekmek için, örneğin ülke çapında sürerken ve uzun bir mola için kenara çekerken kullanılır.

Otomatik çekme türleri şunlardır:

– Çekici: Bu tip çekici, bir çekme çubuğu, vinç ve ön tampona bağlanan kablodan oluşur. Engebeli arazide seyahat etmek için büyük lastikleri var. Bu kamyonlar ışıklar, sirenler ve diğer güvenlik ekipmanlarıyla donatılmıştır.

– Çekici: Bu tip çekicinin her iki tarafında çapı 10 inç veya daha fazla olan ve arka uca takılı çekme çubuğu ile kaldırılabilen tekerlekleri vardır. Tekerlekler, yapılması gerekene bağlı olarak elle itilebilir veya çekilebilir. Tipik olarak bir çekici kullanmanın pratik veya gerekli olmadığı durumlarda kullanılır.

Oto çekici kullanmanın önemi nedir?

Çekici kullanmanın önemi, ihtiyaç anında size yardımcı olmaktır. Yolun kenarında mahsur kaldığınızda, gelip size yardım etmeye istekli birini bulmak zor olabilir. Bir çekici firması bu hizmeti ücretli olarak sunabileceği gibi hızlı ve etkin bir şekilde hizmeti de verebilir.

Çekiciler, ihtiyaçlarınıza bağlı olarak çeşitli boyutlarda, şekillerde ve yeteneklerde gelir. Güvenlik ön planda tutularak tasarlandılar, böylece sürüşünüzü daha güvenli hale getiren büyük aynalara, ışıklara ve diğer özelliklere sahipler!

Çekiciler, arabalar icat edilmeden önce beri kullanılmaktadır. Şimdiye kadar bulunan bir çekicinin en eski örneği, İç Savaş öncesine aitti. Arkeologlar tarafından New Jersey’deki eski bir demiryolu hattının yakınında bulundu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir