Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Muhabbet Kuşları Hakkında İlk Kez Duyacağınız Şaşırtıcı Bilgiler

Muhabbet Kuşları Hakkında İlk Kez Duyacağınız Şaşırtıcı Bilgiler

admin admin -
36 0

Muhabbet Kuşları Hakkında İlk Kez Duyacağınız Şaşırtıcı Bilgiler

Muhabbet kuşları, farklı özellikleri nedeniyle en popüler evcil hayvanlardan biridir. Muhabbet kuşları, parlak renkleri, konuşma yetenekleri ve oyuncu doğaları gibi farklı özellikleri nedeniyle daha önce hiç evcil hayvan sahibi olmamış kişiler için ideal bir arkadaş olabilir. Muhabbet kuşları gerçek papağanlar arasında yer alır ve papağanlar ve diğer papağanlarla uzaktan akrabadır. Bu makale muhabbet kuşları hakkında az bilinen gerçekler hakkındadır. Bu makalenin sonunda, muhabbet kuşlarının aslında göründüklerinden çok daha eğlenceli ve harika olduklarını göreceksiniz.

Muhabbet kuşlarının fazladan bir göz kapağı vardır

Çoğu hayvanın gözlerini açmak ve kapatmak için sadece iki göz kapağı vardır. Buna karşılık muhabbet kuşlarının göremediğiniz üçüncü bir göz kapağı vardır. Bu göz kapağı gözdeki toz ve kalıntıları temizlemek için kullanılır. İç göz kapağı gözün önünde yer alır. Gözün tozdan temizlenmesini sağlamak için yukarıdan aşağıya doğru kapanır.

Farklı Rengi Kamufle Olmasını Sağlar

Günümüzde birçok renkli muhabbet kuşu olmasına rağmen, vahşi doğada sadece yeşil ve sarı muhabbet kuşları bulunur. Renklerinden dolayı doğal ortamlarında dalların üzerinde yırtıcılardan kolayca saklanabilirler. Muhabbet kuşlarının sarı rengi genetik bir anomalinin sonucudur. 1878 yılında ilk mavi renkli muhabbet kuşu genetik bir anomali sonucu doğmuştur. DNA dizilimindeki tek bir değişiklik bu mutasyon için yeterliydi.

Kalp atışları çok hızlıdır

Muhabbet kuşlarının kalp atışları, bu kuşların en büyüleyici yönlerinden biridir. Tüm kuşlar hızlı metabolizmaya ve hızlı reflekslere sahiptir. Bu nedenle hızlı bir kalp atışı oldukça normaldir. Ancak insanların kalp atış hızı dakikada 75 iken, muhabbet kuşlarının kalp atış hızı dakikada 500’e kadar çıkabilir. Muhabbet kuşlarının kalp atışları o kadar hızlıdır ki, geleneksel işitme ile tespit edilemez. Ancak nefes alışları da hızlıdır. Bir muhabbet kuşu dakikada 65 ila 68 nefes alır.

Tek gözlü görüş oranı çok yüksektir

Muhabbet kuşlarının özelliklerinden biri de tek gözlü olmalarıdır. Bu, muhabbet kuşlarının gözlerini bağımsız olarak hareket ettirebildikleri anlamına gelir. Kuşlar, hayvanlar arasında en keskin görüşe sahip olanlardır. Kafataslarının yanlarındaki gözler her yönü görmelerini sağlar. Çoğu kuşun yaklaşık 360 derecelik bir görüş alanı vardır. Bir papağanın göz yuvasındaki her bir göz ayrı ayrı işlev görür. Bu da muhabbet kuşlarının aynı anda birçok noktayı takip edebilmesini sağlar. Ne yazık ki muhabbet kuşlarının derinlik algısı son derece zayıftır. Buna ek olarak, muhabbet kuşları saniyede 150’den fazla kare görme kapasitesine sahiptir. Buna karşılık, insanlar saniyede sadece 16 kare algılayabilirken, muhabbet kuşları bunun yaklaşık dokuz katı kadar kare görebilir. Muhabbet kuşlarının gece görüşü çok zayıftır. Bu nedenle karanlıkta huzursuz olabilirler. Bunu önlemek için, bir gece lambası kullanın veya geceleri kafesteki aydınlatmayı tamamen kapatmak yerine azaltın.

Oldukça Yüksek Öğrenim Kabiliyeti Vardır

Muhabbet kuşlarının konuşabildiği ya da şarkı söyleyebildiği kanıtlanmamıştır. Ancak en yüksek sesli ötüşe sahip kuş türlerinden biridir. Bununla birlikte, kelimeleri ve cümleleri öğrenebilirler. Muhabbet kuşları, diğer papağan türlerinin çoğundan daha geniş bir kelime dağarcığına ve daha geniş bir ses çeşitliliğine sahiptir. Muhabbet kuşları hakkındaki en büyüleyici gerçeklerden biri de matematiksel olarak yetenekli olmalarıdır. Basit toplama işlemlerini yapabilir ve üçe kadar sayabilirler. Eline üç şeker koyup birini seçmesini isterseniz, bir muhabbet kuşu bunu yapabilir. Ancak, şüphesiz diğer ikisini de isteyecektir. Muhabbet kuşlarının her iki cinsi de iletişim kurabilir. Ancak erkek muhabbet kuşlarının özellikleri arasında konuşma eğilimi öne çıkar. Yetişkin kuşları beslemek ve eğitmek genç kuşlara göre daha zordur.

Dört parmakları vardır

Çoğu kuşun üç parmağı vardır, ancak muhabbet kuşları bir istisnadır. Önde iki ve arkada iki parmakları vardır. Bu, tüm yaşamlarını ayakta ve hatta uyuyarak geçiren kuşlar için önemli bir avantajdır. Kuşların ayakta olmadıkları tek zaman uçtukları zamandır.

Kemiklerinde bir hava kesesi vardır

Diğer kuşların çoğunda olduğu gibi muhabbet kuşlarının kemiklerinde de hava keseleri vardır. Bu hava keselerinin yerini insanlarda kemik iliği olarak bilinen yumuşak doku alır. Kuşların kemiklerindeki bu hava keseleri uçmalarına yardımcı olur. Kuşlarda hava akışı ayrıca tüpler ve odacıklar aracılığıyla tek yönde gerçekleşir. İnsanlarda solunum her iki yönde, akciğerlerin içine ve dışına doğru gerçekleşir. Eşsiz anatomileri nedeniyle muhabbet kuşları nefes aldıklarında aslında ciğerlerinden nefes alırlar. Nefes verdiklerinde ise yeni hava alırlar.

Kaynak: https://flashaber24.com/kacan-muhabbet-kusu-geri-gelirmi/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir