Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Markalar Reklam Ajansı Seçerken Nelere Dikkat Etmelidir?

Markalar Reklam Ajansı Seçerken Nelere Dikkat Etmelidir?

admin admin -
20 0

Dijital çağın getirdiklerinden biri de işinizi internet aracılığıyla birçok insana ulaştırarak çok daha fazla müşteriye sahip olma fırsatıdır.

Marka tanınırlığı da kendisiyle birlikte getiren dijital dünya, ürünleriniz ve hizmetleriniz için yeni bir satış şansı sunmaktadır. Sizin markanızın da dijital dünyada doğru ve bilinçli bir halde yer almanız için ihtiyacınız olan iş ortağınız medya satın alma ve reklam ajansıdır. Özellikle de dijital konusunda uzman olan reklam ajansları bu alanda hizmet vermektedir. 

Çalışacağınız Medya Ajansını Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Madde!

Tecrübe: Öncelikli olarak birlikte çalışacağınız ajansın sektördeki bir bilinirliği, uzun bir vakte tekabül eden iş geçmişi bulunmalıdır. Bunun sayesinde birçok projeye imza atma, kadrosunu ve işini genişletebilme, yaptığı çalışmaların kalitesindeki artış gibi önemli basamakları geride bırakmış olacaktır. Dijital reklam ajansı yeni işlerini de elde ettiği tecrübelerden yararlanarak daha sağlıklı, profesyonel ve kaliteli bir iş çıkaracaktır.

Ekip: Bir reklam ajansının bünyesinde bulundurması gereken en önemli departmanlar yazılım ve web sitesi, reklam danışmanlığı, sosyal medya yönetimi, grafik tasarım ve prodüksiyon ekibidir. Medya satın almasının doğru kişiler tasarımda kusursuzca yapılabilmesi üzerinde çalışılan projenin kalitesini artıracaktır. Fakat bazı ajanslarda farklı işlerin aynı kişiler tarafından yapıldığı da bir gerçektir. Çalışacağınız ajansın ekip yapısını öğrenmek ve bu ekip hakkında bilgi almak sizlerin öncelikli kriterleri arasında yer almalıdır.

Hizmet: Reklam ajansından alacağınız hizmetlerin tam ve eksiksiz olmasına, tüm ihtiyaçlarınızın karşılandığından emin olun. Örneğin bir web sitesi yapan her ajans mobil uygulama yapamamakta; billboard, gazete ilanı, afiş tasarımı gibi baskı işlerini kabul edememekte, her prodüksiyon ekibi olan ajans animasyon video hazırlayamamaktadır. Yani işinizle ilgili planlara uygun hizmetler sunabilen ajansları tercih etmeye dikkat edin.

Hâkim Olunan Pazarlar: Çalışacağınız medya ajansının konumu itibarı ile sizle direkt olarak ilişki kurabiliyor olmalı. Bu sayede hem sizlerin ve müşterilerinizin özelliklerini yakında tanıyacak hem de sunduğu kampanyalarda sağlıklı bir iletişim ortamı kurma olanağı yaratacaktır.

Ücret Tarifesi: İş birliği yapacağınız ajansla ödeme yapacağınız kalemleri belirlerken işinizi uzman kişilere emanet ettiğinizi es geçmeyin. Kalemleri sıralarken öncelikli olarak en önemli ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak sıra sıra ilerleyin. Mesela web sitesi için önce katalog çekimi ya da reklam planlaması öncesi hangi sosyal medya mecralarında yer almanız gerektiğini sıralayın. Bunu yaparken de ajansınızdan destek ihmal etmeyin. Ödeyeceğiniz bedelin karşılığında hangi hizmetleri ne kadar sürede alacağınızı hesaplamayı unutmayın. İşin sürekliliğini ve markanızın gelişimi göz önünde bulundurarak kararlar alın.

Medya Vadisi Reklam Ajansı medya planlama ve satın alma işlerinizi yaparak, markanızın büyürken ki en büyük yardımcınız.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir