Sosyal Masa – Sosyalmasa.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kombi Ateşleme Yapmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Kombi Ateşleme Yapmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

admin admin -
30 0

Kombi Ateşleme Yapmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Kombinin ana görevi, istenildiği zaman sıcak su üretmesi ve bu suyun petek sistemiyle birlikte, su tesisatına iletilmesini sağlamaktır. Elektrik, doğalgaz ve benzeri kaynakların anlık kullanımıyla, sıcak su üreten kombiler, ateşleme düğmesi aracılığıyla çalıştırılır. Bu sayede istendiği zaman çalışması sağlanır. Aynı zamanda kombi üzerinde, her iki tesisata ya da sadece birine sıcak suyun gönderilmesi de talebe göre düzenlenebilir. Bazı nedenlerle kombinin ateşleme yapmaması sorunuyla karşılaşılabilir. Ataşehir Arçelik Servisi aranmadan önce, bu sorunla ilgili yapılması gereken bir takım kontroller bulunur.

Gaz Vanası Kontrol Edilmelidir

Ateşleme yapmama sorunuyla karşılaşıldığında, ilk olarak yapılması gereken gaz vanasının kontrol edilmesidir. Kombi gereken enerji kaynağına ulaşamadığında, ateşleme yapamıyor olabilir. Bu durum aynı zamanda dijital ekranda, kombi markasına göre değişen uyarılar olarak da görünüyor olabilir. Kombi markasına göre verilen uyarı kodu hakkında kullanım kılavuzuna bakabilirsiniz. Gaz şebekesinde yaşanan herhangi bir kesinti kombinin ateşleme yapmasını engelleyen en sık sorunlardan biridir. Ancak kombiniz patlamalı bir şekilde ateşleme yapıyorsa, vakit kaybetmeden hemen Üsküdar Arçelik Servisiuzmanlarına başvurmanız önemlidir.  Patlamalı şekilde ateşlemenin gerçekleşmesine bağlı teknik sorunlar, yaşamsal riskler oluşturabilir.

Kombiyi Resetleyin

Gaz kontrolü sonrasında bir sorun olmadığını tespit ettiğinizde halen kombi ateşleme yapmıyorsa, “Reset” tuşuna basarak kombinizi yeniden başlatın. Resetleme işlemi sonrası tüm çalışma sistemi yenilenen kombi, ateşlemeyi engelleyen sorunu çözümleyebilir. Reset işlemi sonrasında da kombi ateşleme yapmıyorsa, artık Üsküdar Baymak kombi Servisiuzmanlarına başvurmanızın zamanı gelmiştir. Israrlı bir şekilde kombiyi ateşlemeye çalışmak, var olun sorunun büyümesine ve teknik arızanın daha geniş bir kapsama yayılmasına neden olabilir. Dolayısıyla “reset” işlemi sonrasında da ateşleme yapamıyorsanız, teknik uzmanlara başvurmanız gereklidir.

Genellikle ateşleme yapılamadığında, kombi dijital ekranında sorunla ilgili bir kod veya simge görülür. Kombi markasına göre değişen bu kod ya da simgenin, kullanım kılavuzuna bakılarak ne anlama geldiği anlaşılabilir. Sorunu bu şekilde belirlemeniz, çözümünün yine uzmanlar tarafından yapılması gerektiğinizi de anlamanızı sağlayacaktır. Yıllık ya da 6 aylık kombi bakımı yaptırmanız, bu tür4 olası sorunlarına oluşmadan önce engellenmesini sağlayacak önemli bir konudur.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir